Morčacie prsia v omáčke z výpeku
Foto: foorick
Ak sa vám nechce stáť pri sporáku pol dňa, vyskúšajte tento jednoduchý recept na morčacie prsia.
Postup
-
1
Mäso v celku riadne osolíme a okoreníme. Sprudka na panvici opečieme a preložíme do zapekacej misy. Vývar alebo vodu necháme zohriať v panvici, kde sme opiekli mäso. Odvaríme tak všetko dobré, čo nám v panvici zostalo. K mäsu pridáme umytú koreňovú zeleninu nakrájanú na väčšie kúsky a zalejeme naším vývarom. Prikryté dáme piecť na 160 stupňov asi hodinu a pol.
-
2
Mäso vyberieme a šťavu so zeleninou rozmixujeme do hladka. Prelejeme do hrnca, pridáme po lyžici horčice a medu a zalejeme smotanou. Necháme prevariť. Mäso nakrájame na plátky a môžme podávať s ľubovoľnou prílohou. Ja mám rád kašu, ale skvele sa hodí aj ryža. Dobrú chuť !
Diskusia k receptu