prazdny

Špargľa vo fašírke a v šunke

Bravčové mäso

Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

prazdny

Zemiakovo-párková polievka

Večera

Ked som jedneho vecera dostal chut na tuto polievku, zistil som, ze mi chyba smotana....

prazdny

Ostro-kyslá polievka

Kuracie mäso

Na dnešný nedeľný obed som miesto vývaru pripravila ostro-kyslú polievku, nie je to originál polievky z...

prazdny

Bolonské placky

Hovädzie mäso

Po príprave bolonskej zmesi na špagety sme sa rozhodli pripraviť plnené placky... je to výborná kombinácia,...

prazdny

Kavurma

Hovädzie mäso

Výborné a veľmi obľúbené jedlo :-)

prazdny

Hanger steak s teriyaki marinádou

Hovädzie mäso

Už som sa dlho chystala na túto marinádu, pozerala som viac receptov, aj tu je...

prazdny

Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami

Kuracie mäso

Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...

prazdny

Ragú z králika na červenom víne

Hlavné jedlá

Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej,...

prazdny

Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom

Hovädzie mäso

Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,...

prazdny

Hovädzie stehno s rajčinovou omáčkou a domácou knedľou

Hovädzie mäso

Moje veľmi obľúbené jedlo a konečne podávané s mojou domácou knedľou!:DDDD

prazdny

Kuracie prsia obložené so šunkou, syrom a broskyňou

Kuracie mäso

Veľmi chutný a celkom jednoduchý, dajme tomu nedeľný obed:DD.

prazdny

Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu

Bravčové mäso

Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho...

prazdny

Pečená treska pod mandľovou perinkou

Hlavné jedlá

Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa...

prazdny

Tradičný košický veľkonočný tanier

Bravčové mäso

K veľkonočnému pondelku okrem šibačky patrí i tradičné pohostenie pre kúpačov. Nášmu veľkonočnému stolu od nepamäti...

prazdny

Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami

Bravčové mäso

Milujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká...

prazdny

Zemiaky na kyslo trochu inak

Bravčové mäso

Neviem či už je takýto recept na internete, ale moja mama občas varila tkéto zemiaky na...

prazdny

Voňavý králik na olivách

Hlavné jedlá

Skúšala som nový recept na ušiaka :) kombinácia podľa časopisu Apetit s úpravou a lá Stanči :D...

prazdny

Najlepší šašlik

Kuracie mäso

Tento recept je od mojej sestry, šašlik som robil na viacero spôsobov, ale tento mi...

prazdny

Francúzska polievka

Večera

Cibuľku oprazimena oleji, pridáme mäso a dusíme.

prazdny

Kurací steak s hráškovým pyré

Kuracie mäso

Výborný jednoduchý receptík na skvelý obed.

prazdny

Kurací perkelt s cestovinou

Kuracie mäso

Viem, že sa perkelt jedáva s haluškami, ale nakoľko môj syn ich nemá rád, ...

prazdny

Bravčové pliecko pečené na cibuli a cesnaku (a smrčkovcoch alebo aj bez)

Bravčové mäso

Inšpirácia na prípravu mäsa je z internetu, ale nepamätám presne odkiaľ, tak píšem, ako...

prazdny

Kuracie prsia s exotickou omáčkou

Kuracie mäso

Pomocou tohto receptu si na stôl prinesiete určite netradičnú, ale vynikajúcu chuť.

prazdny

Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou

Kuracie mäso

Mäsové rolády sú moje obľúbené jedlo. Dajú sa pripravovať na veľa spôsobov a vlastne nikdy nie...

prazdny

Rizoto s morčacím mäsom a cuketou

Hlavné jedlá

Farebné rizoto s paprikou, cuketou a morčacím mäsom je tým pravým osviežením nielen v lete.

prazdny

Španielsky šalát s tuniakom

Večera

Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou...

prazdny

Špekáčiky na pive

Hlavné jedlá

Na panvicu dáme masť a cibuľu nakrájanú na pásiky, pražíme chvíľku.

prazdny

Lístková roláda s panenkou a hubami

Bravčové mäso

Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení okoreníme farebným korením a...

prazdny

Tatarák

Hovädzie mäso

Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený...

Mäso