Plody mora na tanieri
Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...
Grilovaná chobotnica s pyré zo sladkých zemiakov
Chobotnicu očistíme a dáme variť do vody ochutenej soľou, bobkovým listom, citrónom a celou cibuľou...
Gratinovaný losos s paradajkovým tartarom a bazalkovým dipom
Marinovacia zmes: Zmiešame morskú soľ, cukor, horčicové semienka a nakrájanú cibuľu, na spodok primerane...
Moja sviečková omáčka
Mäso pokrájame na plátky. Zeleninu očistíme a nastrúhame. Do hrnca dáme zeleninu, mäso, korenie, bobkový list, soľ,...
Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...
Plnené pstruhy
Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami. Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi, ale...
Uletence a Slncová kaša
Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)
Špagety s mäsovými guľkami
Recept ma dnes napadol tak mi to nedalo uvariť to. Na prípravu to nebolo náročné...
Bravčová panenka s jahodovým srdiečkom
Bravčovú panenku umyjeme a odblaníme. Varechou do nej urobíme otvor a opatrne doň vložíme umyté jahody....
Brokolicou plnená kuracinka so špargľou
Očistenú brokolicu a špargľu dáme variť do osolenej vody a varíme 15 minút. Počas varenia...
Krkovička na horčici
Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo...
Morčacie prsia s cuketou, paradajkami a kuskusom
Keďže cuketovo sezóna je v plnom prúde a už neviem kam ich mám ukladať, musím vymýšľať...
Čabajská klobása
Tento recept mi poskytli rodičia môjho kamaráta, pochádzajú z Békešskej Čaby. Klobásy sme plnili priamo...
Hovädzí steak na dubákoch
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, odblaníme, ochutíme soľou a korením a necháme asi 10 minút odležať v chladničke....
Krúpková polievka s mäsovými guľkami
Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na tenšie rezance, ktoré varíme vo vývare asi 20 minút...
Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/
Týmto spôsobom sa dá zapiecť i králik, kuracie nohy ... a nepotrebujeme ani zmes v...
Kuracie soté s arašidami
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na kocôčky a dáme orestovať spolu s arašidami a počkáme kým...
Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/
Aj v nedeľu sa môže navariť chutné jedlo bez toho, aby sa gazdinka upracovala a...
Fazuľové rizoto s mäsom a hráškom
Dnes výnimočne aj niečo s mäskom, spolu s červenou fazuľou, zelenou fazuľkou a hráškom to...
Smažená sviečková s čiernym korením s chlebovo-pistáciovou knedľou
Najprv osolíme sviečkovicu. Jednu stranu posypeme majoránom a čiernym korením a necháme postať.
Nedeľné kuracie prsia
Sú šťavnaté a chuťovo výborné. Možno ich robievate v iných obmenách. Doplnila som ich čerstvými bylinkami a...
Plnený pstruh
Grilovať môžme aj ryby, filety, aj lastúrniky. Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s...
Sviečková z bravčovej panenky
Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme nastrúhanú zeleninu a chvíľu orestujeme
Grilovaný mäsový špíz
Mäsko je najlepšie , ak je naložené v marináde. NIKDY, nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,...
Chips nugetky
Tento recept mám z mimibazaru od Ľubky L. , pre jeho nenáročnosť a jednoduchosť ho robievam...
Kuracie soté a palacinkové rezance
Prišla nás pozrieť dcéra s vnučkou a rozkázala si plnené palacinky na slano. Tak vznikol tento...
Kotlíkový guláš
Umyté mäso nakrájame na kocky a posypeme gulášovým korením. Do kotlíka dáme roztopiť masť a vložíme na...
Pečené koleno
Bravčové koleno dobre umyjeme, osolíme a potrieme grilovacím korením. Vložíme ho do pekáča, podlejeme vodou a na...