Kapustnica
Kapustnica

Kapustnica s bravčovinou

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 26. decembra 2017
Kapustnica s bravčovinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 väčšie ks
60 g
1/2 PL
100 g
30 g
10 g
150 g
3 ks
1 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu opražíme na oleji dozlatista, vložíme drvenú rascu, poprášime cukrom a necháme skaramelizovať, pridáme pretlak a pokrájané pliecko, klobásu, opražíme, poprášime paprikou, vložíme vyžmýkanú a prekrájanú kapustu, rebro, bobkový list, zopár guľôčok čierneho korenia a prekrojené čili, zalejeme vodou a necháme variť.

  2. 2

    Hríby namočíme do studenej vody. Keď je rebro uvarené, vytiahneme ho, oberieme mäso a vložíme hríby a slivky, varíme ešte chvíľku, dochutíme soľou a ešte trochou mletého čierneho korenia. Navrch môžeme dať trochu kyslej smotany

Diskusia k receptu

begonia2
Veľmi dobrá kapustnica mám ju veľmi rada. Varievam tiež takúto aj so slivkami. Plus do nej dám uvariť hlavu z kapra. To zlatík doniesol recept na ňu z domova. Kto neochutnal neuverí aká je dobrá.
radost
@Begonia2 (27.12.2017 10:11)

uverím..
my raz do roka-na štedrú večeru máme kapustnicu inú:
uvarím hlavy z kapra-tento rok tri-vývar a čisté mäsko ide do kapustnice..plus huby sušené..nič viac..syn si ju vždy želá-a už i vnučka-je tým štedrovečerný stôl osobitý..
a naozaj chutí výborne..