Kapustnica s bravčovinou
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 26. decembra 2017
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 26. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu opražíme na oleji dozlatista, vložíme drvenú rascu, poprášime cukrom a necháme skaramelizovať, pridáme pretlak a pokrájané pliecko, klobásu, opražíme, poprášime paprikou, vložíme vyžmýkanú a prekrájanú kapustu, rebro, bobkový list, zopár guľôčok čierneho korenia a prekrojené čili, zalejeme vodou a necháme variť.
- 2
Hríby namočíme do studenej vody. Keď je rebro uvarené, vytiahneme ho, oberieme mäso a vložíme hríby a slivky, varíme ešte chvíľku, dochutíme soľou a ešte trochou mletého čierneho korenia. Navrch môžeme dať trochu kyslej smotany
Tiež kapustnica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
uverím..
my raz do roka-na štedrú večeru máme kapustnicu inú:
uvarím hlavy z kapra-tento rok tri-vývar a čisté mäsko ide do kapustnice..plus huby sušené..nič viac..syn si ju vždy želá-a už i vnučka-je tým štedrovečerný stôl osobitý..
a naozaj chutí výborne..