Škvarkové rožteky
Foto: martusik220
Tieto rožteky už robím veľmi dlho. Sú veľmi chutné, hodia sa práve k silvestrovským pochúťkam a rovnako aj k vínku.
na 220 °C
Postup
-
1
Zo vsetkych surovin, okrem mletych skvariek si urobime kysnute cesto. Najprv si urobime kvasok (mlieko, cukor, drozdie) do hotoveho kvasku pridame muku, sol, zltky a olej. Slahacom vypracujeme cesto (skor trosku hustejsie) a nechame na teplom mieste 40 minut podkysnut. Kym cakame na cesto, tak si zomelieme na jemno skvarky. Ak uz mame cesto hotove (vykysnute), tak si ho rozdelime na 5 bochnikov a este aj tie bochniky nechame 15 min. podkysnut. A uz potom mozme robit rozteky.
- 2
Bochnik si na tenko vyvalkame a potrieme si ho tenkou vrstvou mletymi skvarkami a tieto pekne po povrchu posolime solou. Ak sa Vam zle mlete skvarky natieraju, tak ich dajte na 30 sekund ohriat do mikrovlnky a budu sa krasne natierat. Vrstvu mletych skvariek nesmiete davat nahrubo, ale iba velmi tenucko. Potom si tento kruh potrety skvarkami narezeme radielkom na 16 dielov a rolujeme rozteky od sirsej strany k uzsej.
- 3
Pecieme na 220 stupnov 10 az 15 minut, individualne podla vykonu svojej rury na pecenie. Z tejto davky urobime cca 80 roztekov.
Tiež rožteky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Su naozaj velmi chutne aj dva dni. Ale tolko ani nevydrzia, lebo sa velmi rychlo minu.
aby sa dalo vidieť aké to je. Podľa mňa fotorecept by mal okrem hlavnej fotky obsahovať aspoň 1-2 fotky z postupu
Doplnila som foto "natretie cesta skvarkami" - dufam, ze pomoze, lepsiu foto nemam.
Škvarky som nevažila, mala som ich viac, ale čo som nepoužila, nechala som v chladničke v uzatvorenej nádobe, použila som pri ďalšom pečení.