Bravčové plátky na karí

mojaradost - bez fotkymojaradost, 18. decembra 2017 20:07
Ďalšie recepty »

Mäsko na šťave nám veľmi chutí, preto ho rada pripravujem:)) Teraz to bolo pre zmenu na karí korení a veru len sa tak po ňom zaprášilo:))

10
porcií
20 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

10 plátkov
2 kusy
5 polievkových lyžíc
1 kávová lyžička
3 strúčiky
1 kávová lyžička
 podľa chuti
 podľa chuti
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Plátky mäsa jemne vyklepeme, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme múkou a opečieme na panvici na rozpálenom oleji z obidvoch strán.

  2. 2

    Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme opražené plátky mäsa, chilli papriku, kari korenie, drvenú rascu, paradajkovú šťavu, nadrobno pokrájaný cesnak, podlejeme horúcou vodou, aby bolo mäso zaliate a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Občas premiešame, aby šťava neprihorela. Dochutíme soľou, korením, príp. zeleninovou koreniacou zmesou. Šťava je primerane hustá, netreba ju zahusťovať.

  3. 3

    Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist