Pečené morčacie stehno a plnka na pare fotorecept
Foto: evusik
Väčšinou takéto jednoduché jedlá robím na jednom plechu, plnka naspodu a na nej kurča alebo iná hydina. Určite to poznáte pod názvom Kurča na Zobraziť celý popisVäčšinou takéto jednoduché jedlá robím na jednom plechu, plnka naspodu a na nej kurča alebo iná hydina. Určite to poznáte pod názvom Kurča na perine alebo pod perinou, podľa toho či je plnka naspodu alebo navrchu. Keď ale potrebujem niečo slávnostnejšie robím plnku na pare.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na masti osmažíme obyčajnú slaninu a stehno prudko opečieme z každej strany. Stehno vyberieme, až teraz osolíme a okoreníme. Vo výpeku osmahneme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, koreňovú zeleninu nakrájanú na väčšie kúsky (mrkva, petržlen, paštrnák, kvaka), celé strúčky cesnaku. Osolíme a chvíľu restujeme, potom vložíme naspäť mäso, podlejeme trochou horúcej vody alebo vývaru, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C.
-
2
Pečieme asi hodinu, potom pridáme šampiňóny. Keď je mäso mäkké, odokryjeme ho a necháme pripiecť.
-
3
Plnka: Rožky nakrájame na kocky, pridáme očistenú a na kúsky nakrájanú pečienku, pretlačený cesnak, koreniny, bylinky a zalejeme mliekom v ktorom sme rozmiešali vajcia. Všetko spolu dobre premiešame. Podľa potreby dolejeme mlieko tak, aby vznikla kompaktná hmota, nesmie byť riedka.
-
4
Plnku necháme postáť aspoň 30 minút aby sa chute prepojili. Plnkou naplníme tlačenkové vrecká, alebo použijeme mikroténové sáčky.
-
5
Naplnené sáčky dáme do pary na 60 minút. Ak nemáte parák, môžete plnku variť vo vode, musíte ju ale zaťažiť, napr. menšou pokrievkou a na ňu postavíte ďalší hrniec s vodou.
-
6
Hotovú plnku necháme mierne vychladnúť, opatrne aby sme sa neoparili, odstrihneme konce sáčkov a plnku vyberieme.
-
7
Plnka je výborná ako príloha, ale aj ako samostatné jedlo.
-
8
A ak si k mäsu urobíte dusenú kapustu, táto plnka poslúži aj ako náhrada knedle
Výborne si to vymyslela,tiež mám rada jedla z jedného hrnca.
veru málo, ale som tu skoro každý deň, lebo Varecha je moja srdcovka :) a Varecha ma vlastne posunula tam kde som teraz - robím to čo ma baví.
ďakujem, si milá :) ty zas fotíš krásne sladké a to zas ja moc nefotím lebo moc sladkého nepečiem :) ale ináč je to sranda, že niektoré jedlá sú veľmi fotogenické a niektoré nie, napr. polievky sa ťažko fotia