
Šopský šalát s domácimi pizza tyčinkami
V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou, počas miesenia pridávame postupne olej a...

Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...

Ryžová panvica s tofu a jarnou zeleninou
Tip na chutné a zdravé jedlo, ktoré rozvonia vašu kuchyňu.

Kuřecí salát
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, promícháme se sojovou omáčkou a na másle...

Křupavé cibulové rohlíčky
Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí a doprostřed vysypeme sušené droždí, trošku ho pocukrujeme...

Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...

Farebný šalát so sardinkami
Šalát so sardinkami, avokádom, cherry paradajkami, rukolou a reďkovkami vás prekvapí zmesou zaujímavých a...

Delikatesná mrkvovo-hrušková krémová polievka
Netradičná kombinácia surovín, ale výborná chuť. Ak nájdete odvahu vyskúšať, určite neobanujete...

Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom
Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.

Italský lilek (baklažán)
Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...

Stamppot - národné jedlo Holandska
Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...

Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...

Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.

Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...

Fenyklová příloha k masu
A nejen příloha, ale i samostatné jídlo s pečivem, nebo příloha k bramborám.

Paradajkové cestoviny s fazuľovými guľôčkami
Možno aj vy máte radi cestoviny s mäsovými guľkami, ale aj táto verzia s týmito fazuľovými...

Bavorská krémová polievka
Keďže vonku je sychravé novembrové počasie napriek tomu, že je máj - chcela som na zahriatie...

Pečené papriky so zeleninovou zmesou s paradajkovou omáčkou
Zeleninové zapekané jedlo

Börek špenátovo-syrový
Výborný börek so syrom a s čerstvými lístkami špenátu :-) Je to jeden z najchutnejších börekov.

Žurek - národné jedlo Poľska
Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú...

Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som...

Špenátový koláč
Tento koláč je vlastne obdoba slaného koláča. Je to bez mäsa. Kto má rád špenát,...

Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...

Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...

Lepenice
Velká dobrota a když se dělá poctivě a s láskou, to je pak něco! Z uvedených...

Slaný koláč
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....

Mrkvová polievka
Recept ako stvorený na zahriatie a doplnenie vitamínov, ktorých nikdy nie je dosť.

Cvikla s chrenom
Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie...

Špargľou plnený quiche
Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.