Kalerábová omeleta fotorecept
Foto: cesminaz
Veľmi chutná variácia omelety na raňajky alebo na večeru. Je to skôr inšpirácia než recept :-) Je to jedlo z môjho detstva, ktoré som Zobraziť celý popisVeľmi chutná variácia omelety na raňajky alebo na večeru. Je to skôr inšpirácia než recept :-) Je to jedlo z môjho detstva, ktoré som mala veľmi rada.
príprava
Postup
-
1
Čo sa týka množstva surovín, každý si dá po svojom. Záleží vždy od počtu stravníkov, ale s kalerábom sa nemá šetriť :-) Keďže ten dá chuť. Ja tu mám jeden dobrý veľký kaleráb, ktorý som očistila a nakrájala na drobné kocky. A potrebujeme ešte zopár vajíčok, koľko presne ich dáte, je tiež na vás :-)
-
2
Najprv si na panvici rozohrejeme trocha oleja, dáme kaleráb, osolíme ho a zakrytý udusíme pomaly až do mäkka. Na konci ho necháme aj kde-tu opiecť, aby dostal trochu opečenú príchuť. Potom už len zalejeme rozšľahanými vajíčkami a dopečieme :-)
-
3
A chutné jedlo máte na stole :-) Je to taká trocha netradičná obmena omelety, ale naozaj veľmi chutná. Už sa nepamätám odkiaľ tento recept/jedlo pochádza, ale viem, že to bolo jedno z mála jedál, ktoré som si vedela pripraviť ako dieťa už sama :-) Dobrú chuť.
ja strúham na uhorkovom natenko, tak ma to naučila mama...doporučujem, je to dobrota :o)
Také strouhám kaleráb na velkých slzách /okurkových/. Mám super struhadlo, staré, moje první, bylo drahé jako čert, ale má právě tyto velké slzy hlubší než klasická struhadla. Už je sice tupé, ale já na něm sveřepě strouhám okurky,cukíny, kaleráb, mrkvu - hlavně na prívarky, saláty - kde je lepší mít hlubší strouhance, aby bylo do čeho kousnout. Ohlížím se po novém, ale všechna struhadla teď mají plytké slzy, chjo