Kalerábová omeleta fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 10. novembra 2019
Kalerábová omeleta (fotorecept)
Foto: cesminaz

Veľmi chutná variácia omelety na raňajky. Je to skôr inšpirácia než recept :-) Je to jedlo z môjho detstva, ktoré som mala veľmi rada.

20 minút
príprava

Suroviny

 čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čo sa týka množstva surovín, každý si dá po svojom. Záleží vždy od počtu stravníkov, ale s kalerábom sa nemá šetriť :-) Keďže ten dá chuť. Ja tu mám jeden dobrý veľký kaleráb, ktorý som očistila a nakrájala na drobné kocky. A potrebujeme ešte zopár vajíčok, koľko presne ich dáte, je tiež na vás :-)

    Kalerábová omeleta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si na panvici rozohrejeme trocha oleja, dáme kaleráb, osolíme ho a zakrytý udusíme pomaly až do mäkka. Na konci ho necháme aj kde-tu opiecť, aby dostal trochu opečenú príchuť. Potom už len zalejeme rozšľahanými vajíčkami a dopečieme :-)

    Kalerábová omeleta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A chutné jedlo máte na stole :-) Je to taká trocha netradičná obmena omelety, ale naozaj veľmi chutná. Už sa nepamätám odkiaľ tento recept/jedlo pochádza, ale viem, že to bolo jedno z mála jedál, ktoré som si vedela pripraviť ako dieťa už sama :-) Dobrú chuť.

    Kalerábová omeleta (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Kaleráb miluju v jakékoliv podobě, většinou mě stojí velké přemáhání ho nezchroupat před tepelnou úpravou. Pěkný, rychlý a vděčný receptík, milá Cesmínko! Mně by moc chutnalo. U nás se dělalá podobně, jen ne tvar omelety.