Kalerábová omeleta fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 10. novembra 2019
Kalerábová omeleta (fotorecept)
Foto: cesminaz

Veľmi chutná variácia omelety na raňajky alebo na večeru. Je to skôr inšpirácia než recept :-) Je to jedlo z môjho detstva, ktoré som Zobraziť celý popisVeľmi chutná variácia omelety na raňajky alebo na večeru. Je to skôr inšpirácia než recept :-) Je to jedlo z môjho detstva, ktoré som mala veľmi rada.

20 minút
príprava

Suroviny

 čerstvý




Postup

  1. 1

    Čo sa týka množstva surovín, každý si dá po svojom. Záleží vždy od počtu stravníkov, ale s kalerábom sa nemá šetriť :-) Keďže ten dá chuť. Ja tu mám jeden dobrý veľký kaleráb, ktorý som očistila a nakrájala na drobné kocky. A potrebujeme ešte zopár vajíčok, koľko presne ich dáte, je tiež na vás :-)

    Kalerábová omeleta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si na panvici rozohrejeme trocha oleja, dáme kaleráb, osolíme ho a zakrytý udusíme pomaly až do mäkka. Na konci ho necháme aj kde-tu opiecť, aby dostal trochu opečenú príchuť. Potom už len zalejeme rozšľahanými vajíčkami a dopečieme :-)

    Kalerábová omeleta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A chutné jedlo máte na stole :-) Je to taká trocha netradičná obmena omelety, ale naozaj veľmi chutná. Už sa nepamätám odkiaľ tento recept/jedlo pochádza, ale viem, že to bolo jedno z mála jedál, ktoré som si vedela pripraviť ako dieťa už sama :-) Dobrú chuť.

    Kalerábová omeleta (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Kaleráb miluju v jakékoliv podobě, většinou mě stojí velké přemáhání ho nezchroupat před tepelnou úpravou. Pěkný, rychlý a vděčný receptík, milá Cesmínko! Mně by moc chutnalo. U nás se dělalá podobně, jen ne tvar omelety.
siuuu
Vyzerá úžasne - škoda že teraz nemôžem jesť vajíčka samostatné ani kaleráb :-( ale určite niekedy vyskúšam
fialka49
Ja som doteraz robila buď s karfiolom alebo s brokolicou alebo ako 123 so zemiakmi. Dobre vedieť, ako ísť aj na kaleráb.
kvakac
Vyzerá veľmi dobré. Dnes sme tiež robili omeletu ale s hubami na raňajky.
pivonka
Perfektný nápad! Kaletáb by sa mohol aj nahrubo postrúhať, či? Ešte mám na záhradke posledný gigant, tak isto vyskúšam.
braxi
@pivonka (11.11.2019 07:54)

ja strúham na uhorkovom natenko, tak ma to naučila mama...doporučujem, je to dobrota :o)
cesminaz
@123 a @Fialka49 u nás doma mama tiež robievala aj podusený karfiol s vajcami,alebo zemiaky s karfiolom a na to vajce :-) Je to tiež velmi chutné.Ale kludne urobte aj takto s kalerábom,je to naozaj veeelmi dobré :-) @Kvakac omeletu s hubami zvyknem tiež občas robit,alebo aj cibulovú omeletu-dobre vela cibule :-) Je to velmi dobré! Tieto vśetky varianty sú jedlá z nášho detstva :-) @Pivonka :-) to by mi už pripomínalo kalerábové fliačky :-)) Ja ostanem pri kockách,ale ak chceš,tak si postrúhaj :-) som si istá že to bude aj tak chutit. @Braxi fakt dobrý nápad,vdaka za tip :-) Pekný den všetkým.
haji
@braxi (11.11.2019 12:55)
Také strouhám kaleráb na velkých slzách /okurkových/. Mám super struhadlo, staré, moje první, bylo drahé jako čert, ale má právě tyto velké slzy hlubší než klasická struhadla. Už je sice tupé, ale já na něm sveřepě strouhám okurky,cukíny, kaleráb, mrkvu - hlavně na prívarky, saláty - kde je lepší mít hlubší strouhance, aby bylo do čeho kousnout. Ohlížím se po novém, ale všechna struhadla teď mají plytké slzy, chjo
martakv
S kalerábom som neskúšala, ale robila som s reďkvičkou. Je to tiež výborné. Na cibuľovú a zemiakovú omeletu nedám dopustiť, karfiol a kel s vajíčkom mám tiež veľmi rada, tak najbližšie vyskúšam aj kaleráb, určite bude chutiť. Vďaka za inšpiráciu.
macina87
Ja do poduseneho kalerabu davam bambino- syr v crievku,vajicka nedavam.I takto je to velmi chutne,vyskusajte.