Baklažán
Baklažán

Baklažány ako hríby

cukinka - bez fotkycukinka, 5. decembra 2019
Baklažány ako hríby
Foto: cukinka

Baklažány sú úžasná zelenina, z ktorej možno pripraviť naozaj skvelé jedlá. Toto je ďalší vynikajúci recept na ich prípravu a nie je len veľmi chutný, ale aj lacný a sýty.

2
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks stredne veľké
2 ks
1 ks väčšia
2-3 PL
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté baklažány zbavíme stopky a nakrájame na kocky. Vajíčka rozšľaháme v miske.

    Baklažány ako hríby - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ nič nesolíme!!! Baklažány dobre premiešame s vajíčkami (najlepšie rukou) a necháme 1 hodinu prikryté odstáť v chladničke. Za tento čas úplne vpijú do seba vajíčka.

    Baklažány ako hríby - obrázok 2
  3. 3

    Rozpálime si panvicu, pridáme 2 - 3 PL slnečnicového oleja a vložíme naň baklažány a cibuľu nakrájanú na drobno. Všetko dobre zamiešame a opekáme na strednom ohni 15 - 20 minút. Sem tam premiešame. Krátko pred dokončením osolíme a okoreníme.

    Baklažány ako hríby - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo. Podávame samotné, alebo so zeleninou či s chlebom, obilninou a podobne. Je to veľmi chutné a šťavnaté jedlo.

    Baklažány ako hríby - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@pivonka Tiež som baklofil. Dokážem ho zjesť aj surový. Krotím sa. Kvôli obličkám. Cibuľu netreba predsmažiť. 15-20 min tepelnej úpravy s baklažánom ju zlomí. Domäkka. Recept vyskúšam. Cibuľu dám max na minútu. Mám ju rada chrumkavú.

1x pivonka
Cibuľu netreba predsmažiť, robila som to presne ako je v recepte. Dôležité je soliť až krátko pred dokončením.
1x pivonka
Ty brďo!! To sa mi páči! Baklažány mi už dlho niečim pripomínajú huby. Ale netreba tú cibuľku predsa trošku predsmažiť? Určite urobím! Ďakujem za recept.