Baklažán
Baklažán

Baklažány ako hríby

cukinka - bez fotkycukinka, 5. decembra 2019
Baklažány ako hríby
Foto: cukinka

Baklažány sú úžasná zelenina, z ktorej možno pripraviť naozaj skvelé jedlá. Toto je ďalší vynikajúci recept na ich prípravu a nie je len veľmi Zobraziť celý popisBaklažány sú úžasná zelenina, z ktorej možno pripraviť naozaj skvelé jedlá. Toto je ďalší vynikajúci recept na ich prípravu a nie je len veľmi chutný, ale aj lacný a sýty.

2
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks stredne veľké
2 ks
1 ks väčšia
2-3 PL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Umyté baklažány zbavíme stopky a nakrájame na kocky. Vajíčka rozšľaháme v miske.

    Baklažány ako hríby - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ nič nesolíme!!! Baklažány dobre premiešame s vajíčkami (najlepšie rukou) a necháme 1 hodinu prikryté odstáť v chladničke. Za tento čas úplne vpijú do seba vajíčka.

    Baklažány ako hríby - obrázok 2
  3. 3

    Rozpálime si panvicu, pridáme 2 - 3 PL slnečnicového oleja a vložíme naň baklažány a cibuľu nakrájanú na drobno. Všetko dobre zamiešame a opekáme na strednom ohni 15 - 20 minút. Sem tam premiešame. Krátko pred dokončením osolíme a okoreníme.

    Baklažány ako hríby - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo. Podávame samotné, alebo so zeleninou či s chlebom, obilninou a podobne. Je to veľmi chutné a šťavnaté jedlo.

    Baklažány ako hríby - obrázok 4

Diskusia k receptu

pivonka
Ty brďo!! To sa mi páči! Baklažány mi už dlho niečim pripomínajú huby. Ale netreba tú cibuľku predsa trošku predsmažiť? Určite urobím! Ďakujem za recept.
nephilim
@pivonka Tiež som baklofil. Dokážem ho zjesť aj surový. Krotím sa. Kvôli obličkám. Cibuľu netreba predsmažiť. 15-20 min tepelnej úpravy s baklažánom ju zlomí. Domäkka. Recept vyskúšam. Cibuľu dám max na minútu. Mám ju rada chrumkavú.

nephilim
@pivonka Tiež som baklofil. Dokážem ho zjesť aj surový. Krotím sa. Kvôli obličkám. Cibuľu netreba predsmažiť. 15-20 min tepelnej úpravy s baklažánom ju zlomí. Domäkka. Recept vyskúšam. Cibuľu dám max na minútu. Mám ju rada chrumkavú.

cukinka
Cibuľu netreba predsmažiť, robila som to presne ako je v recepte. Dôležité je soliť až krátko pred dokončením.