Raňajky z kapsičky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 4. novembra 2019
Raňajky z kapsičky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Táto rastlinka rastie od jari až do neskorej jesene, tak prečo ju nevyužiť okrem čaju aj na zdravé jednoduché raňajky alebo ako ľahkú večeru :-)

Suroviny

3  hrste (čerstvá)
3 ks
1 ks
1 KL
2 ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mnoho ľudí určite pozná kapsičku pastiersku. Je to rastlinka, ktorá sa používa na čaj, ale jej listy sa v kuchyni používajú presne ako listy špenátu :-) Ja z nej varievam okrem "takýchto" raňajok/jedál aj veľmi chutnú polievku. Túto som odfotila v našej záhrade, je krásna zelená a má mladučké listy. V tomto daždivom období sa jej dobre darí a bola by veľká škoda nevyužiť to v kuchyni :-)

    Raňajky z kapsičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapsičku netrháme s koreňom, len ju pri koreni/pri zemi odrežeme malým nožom. Koreň na jar znova vyženie :-) Listy umyjeme, spodky listov odkrojíme, tie sú tvrdé. Kvietky môžete použiť na čaj :-) Následne listy pokrájame. Ďalej si na menšie kúsky pokrájame aj 3 väčšie mäsitejšie paradajky a 1 veľkú cibuľu na drobno.

    Raňajky z kapsičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na troche oleja zosklovatíme cibuľu, následne pridáme 1 KL papriky a pár sekúnd necháme poškvrčať. Potom pridáme paradajky, trocha osolíme a zakryté necháme dusiť dovtedy, kým nepustia paradajky šťavu. Keď už majú dostatok šťavy, pridáme listy, trocha podľa chuti osolíme a necháme zakryté dusiť cca 15 minút. Vlastne kým tie lístočky nezmäknú. Oni pustia tú svoju chuť do jedla len keď sú už mäkké :-)

    Raňajky z kapsičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A nakoniec si rozšľaháme zo 2 vajíčka a nalejeme len tak na vrch. Necháme ešte chvíľočku nech pobuble aj s vajíčkami. A jedlo máme hotové ;-)

    Raňajky z kapsičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som k tomu podávala opečený chlebík potretý cesnakom a olivovým olejom. Nám doma všetkým chutilo, my máme takéto jedlá z "prírody" veľmi radi :-) Netreba sa báť ochutnať, treba skúsiť.

    Raňajky z kapsičky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Zajímavá surovina - u nás sa volá kokoška, pastuší tobolka. Jako děti jsme si s jejími stvoly hrály, dělaly si hrkávky. Jak vidět, dá se i papat, díky Cesmínko, za rozšíření obzorů.

Pridaj komentár k receptu: