Táto rastlinka rastie od jari až do neskorej jesene, tak prečo ju nevyužiť okrem čaju aj na zdravé jednoduché raňajky alebo ako ľahkú večeru :-)
Suroviny
3 hrste (čerstvá) |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mnoho ľudí určite pozná kapsičku pastiersku. Je to rastlinka, ktorá sa používa na čaj, ale jej listy sa v kuchyni používajú presne ako listy špenátu :-) Ja z nej varievam okrem "takýchto" raňajok/jedál aj veľmi chutnú polievku. Túto som odfotila v našej záhrade, je krásna zelená a má mladučké listy. V tomto daždivom období sa jej dobre darí a bola by veľká škoda nevyužiť to v kuchyni :-)
-
2
Kapsičku netrháme s koreňom, len ju pri koreni/pri zemi odrežeme malým nožom. Koreň na jar znova vyženie :-) Listy umyjeme, spodky listov odkrojíme, tie sú tvrdé. Kvietky môžete použiť na čaj :-) Následne listy pokrájame. Ďalej si na menšie kúsky pokrájame aj 3 väčšie mäsitejšie paradajky a 1 veľkú cibuľu na drobno.
-
3
Na troche oleja zosklovatíme cibuľu, následne pridáme 1 KL papriky a pár sekúnd necháme poškvrčať. Potom pridáme paradajky, trocha osolíme a zakryté necháme dusiť dovtedy, kým nepustia paradajky šťavu. Keď už majú dostatok šťavy, pridáme listy, trocha podľa chuti osolíme a necháme zakryté dusiť cca 15 minút. Vlastne kým tie lístočky nezmäknú. Oni pustia tú svoju chuť do jedla len keď sú už mäkké :-)
-
4
A nakoniec si rozšľaháme zo 2 vajíčka a nalejeme len tak na vrch. Necháme ešte chvíľočku nech pobuble aj s vajíčkami. A jedlo máme hotové ;-)
-
5
Ja som k tomu podávala opečený chlebík potretý cesnakom a olivovým olejom. Nám doma všetkým chutilo, my máme takéto jedlá z "prírody" veľmi radi :-) Netreba sa báť ochutnať, treba skúsiť.
:-) ano dajú sa jejst a v jedlách dajú velmi dobrú chuť,aspon "nám" velmi chutí :-) Mám tu aj polievku na Vareche ,je to starší recept,takže fotky sú horšie :-) Ak chces kukni,je to velmi dobrá polievka. varecha.pravda.sk/recepty/ebemekmei-orbas-polievka-z-past...