Špenátové lasagne s mozzarellou
Foto: lienka244
Pre vegetariánov alebo tých, ktorí si potrebujú dať pohov od mäska.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 bal. (v črievku) |
|
50 g |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
Navrch: | |
1 bal. (v slanom náleve) |
|
|
|
nastrúhaný |
|
Postup
-
1
Rozpustíme polovicu uvedeného množstva masla a pridáme k nemu hladkú múku. Opražíme a keď sa spoja, pridáme špenát.
- 2
K špenátu pretlačíme 4 strúčiky cesnaku, pridáme, korenie. Keď zmes začne pomaly vrieť, pridáme smotanu na šľahanie. Necháme ešte raz prevrieť a odstavíme.
- 3
Pridáme druhú polovicu masla a po rozpustení aj črievkový syr - nezabúdajte miešať! Pomaly do toho pridáme smotanu na varenie a ak je omáčka príliš riedka, pridáme lyžicu hladkej múky. Potom omáčku odstavíme.
- 4
Lasagne zásadne nevarím - už párkrát sa mi zlepili a varené chutili rovnako ako surové.
- 5
Lasagne poukladáme na dno zapekacej misy a vrstvíme striedavo so špenátovou zmesou.
- 6
Na vrch som pridala baby špenát, plátky mozzarelly a strúhaný tvrdý syr ❤️
- 7
Pečieme 25 minút v rúre na 180 °C.
Tiež Špenátové lasagne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu