Špenátové lasagne
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne s mozzarellou

lienka244 - fotkalienka244, 17. novembra 2019
Špenátové lasagne s mozzarellou
Foto: lienka244

Pre vegetariánov alebo tých, ktorí si potrebujú dať pohov od mäska.

6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
1 bal.
1 bal. (v črievku)
50 g
250 ml
250 ml
4 strúčiky
Navrch:
1 bal. (v slanom náleve)
 nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Rozpustíme polovicu uvedeného množstva masla a pridáme k nemu hladkú múku. Opražíme a keď sa spoja, pridáme špenát.

  2. 2

    K špenátu pretlačíme 4 strúčiky cesnaku, pridáme, korenie. Keď zmes začne pomaly vrieť, pridáme smotanu na šľahanie. Necháme ešte raz prevrieť a odstavíme.

  3. 3

    Pridáme druhú polovicu masla a po rozpustení aj črievkový syr - nezabúdajte miešať! Pomaly do toho pridáme smotanu na varenie a ak je omáčka príliš riedka, pridáme lyžicu hladkej múky. Potom omáčku odstavíme.

  4. 4

    Lasagne zásadne nevarím - už párkrát sa mi zlepili a varené chutili rovnako ako surové.

  5. 5

    Lasagne poukladáme na dno zapekacej misy a vrstvíme striedavo so špenátovou zmesou.

  6. 6

    Na vrch som pridala baby špenát, plátky mozzarelly a strúhaný tvrdý syr ❤️

  7. 7

    Pečieme 25 minút v rúre na 180 °C.

Diskusia k receptu

pivonka
Veľmi sa mi tvoj recept páči. Robievam s mäsom a robila som už baklažánové, skúsim aj tvoje. Zdajú sa mi byť menej prácne , ako klasické. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia