prazdny

Kurča so šafranom

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na kúsky a opražíme dozlata na masle, pridáme cibuľu, cesnak, šafran, ...

prazdny

Hydinové rezne v bylinkovom cestíčku

Kuracie mäso

Kuracie prsia pokrájame na menšie rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme bielym korením a ...

prazdny

Bravčové rezne na šalvii

Bravčové mäso

Na tanieri zmiešame múku, nasekanú šalviu, soľ a korenie. Touto zmesou poprášime rezne z...

prazdny

Kuracie prsia s bylinkami

Kuracie mäso

Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...

prazdny

Bravčové fašírky s petržlenovou vňaťou

Bravčové mäso

Pokrájanú cibuľu, cesnak, feferónku a petržlenovú vňať rozmixujeme s rascou. Zmes primiešame k mletému...

prazdny

Tymianové roštenky

Hovädzie mäso

Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto...

prazdny

Bylinkové bravčové kotlety

Bravčové mäso

Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

prazdny

Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

Bravčové mäso

Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice...

prazdny

Jamajské marinované kurča s fazuľovou ryžou

Kuracie mäso

Marinádu pripravíme tak, že rozmixujeme všetky ingrediencie.

prazdny

Surové plátky lososa

Hlavné jedlá

Plátky surového lososa uložíme na tanier, prelejeme olivovým olejom, praženým čiernym sezamom a posypeme citrónovou...

prazdny

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom

Hlavné jedlá

Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

prazdny

Gazpacho

Večera

Cesnak a cibuľu pokrájame najemno. Rajčiny zbavíme semienok, striedku bieleho pečiva (sendviča) rozdrvíme, zmiešame...

prazdny

Risotto Amarone

Bezmäsité jedlá

Na olivovom oleji osmažíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a stále miešame, až kým nie...

prazdny

Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou

Bravčové mäso

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....

prazdny

Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou

Kuracie mäso

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Husacia pečeň so zelenou špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Teľacia sviečková plnená špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

prazdny

Hovädzie rezne s listovým šalátom

Hovädzie mäso

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z...

prazdny

Kurča s ananásom

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na kocky. Dáme do misy a osolíme, pridáme vajcia a solamyl...

prazdny

Kurací špíz s marhuľovou omáčkou

Kuracie mäso

Kúsky kuracích pŕs napicháme na špajľu striedavo s cibuľkou, paprikou, slaninkou, čím vznikne špíz,...

prazdny

Bravčová panenka v kelovom liste

Bravčové mäso

Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...

prazdny

Steak s fazuľovým županom a nivou

Hovädzie mäso

Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...

prazdny

Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom

Bezmäsité jedlá

Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...

prazdny

Huby na smotane s chrenom

Bezmäsité jedlá

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme...

prazdny

Tatársky biftek z húb

Bezmäsité jedlá

Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne...

prazdny

Hlivovo–fazuľový paprikáš

Bezmäsité jedlá

Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...

prazdny

Zapečené huby s hermelínom

Bezmäsité jedlá

Na horúci olej dáme nasekanú cibuľu a necháme ju osmažiť dozlatista. Potom pridáme na kocky nakrájané hlavičky...

prazdny

Pirohy plnené hubami

Bezmäsité jedlá

Najprv si pripravíme plnku. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Maslo rozpustíme, speníme nadrobno...

prazdny

Šampiňóny na smotane so syrom

Bravčové mäso

Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...

prazdny

Cestovinový šalát s hubami

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...

prazdny

Hubový závin

Hlavné jedlá

Očistené huby nakrájame na menšie kúsky. Na tuku speníme nakrájanú anglickú slaninu a nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Polenta s kuriatkovým glacé

Bezmäsité jedlá

Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, ...

prazdny

Plnené klobúky bedlí

Bezmäsité jedlá

Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...

prazdny

Hlivová omáčka s rezancami

Cestoviny

Huby očistíme, potom šampiňóny prepolíme, hlivu nadrobno nasekáme a mrkvu nakrájame na malé kocky. V...

prazdny

Hubové lievance

Bezmäsité jedlá

Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...