Hovädzie líčka
Recept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že...
Šťuka plnená polentou
Šťuku zvnútra osolíme, okoreníme a potrieme zmesou nasekaných byliniek. Pripravíme polentu: V hrnci necháme zovrieť...
Česká sviečková
Nedávno som mala možnosť prvýkrát ochutnať sviečkovú v jednej českej reštaurácii. Veľmi ma nadchol, a...
Broskyňové gule
Síce sa nevyrovnajú slivkovým, ale sú tiež veľmi chutné:) Nechajte sa inšpirovať.
Tarhoňový nákyp
Něco podobného jsem viděla před časem na Tv Paprika a zaujalo mě to tak, že jsem...
Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom
Ďalší z našich obľúbených jedál, o ktoré sa chcem s vami podeliť :) Aj ako...
Lososový pstruh na stredomorský spôsob
Ryby sú zdravé a my ich jeme veľmi málo. Keďže sa mi podarilo v supermarkete...
Chicken Tikka Masala
Pôvod tohto jedla je sporný, nakoľko obsahuje korenie bežné v indickej kuchyni, zdroje však uvádzajú,...
Sviečkové rezy so šunkou a vajcom
tento recept mám od kamarátovej svokry podávali ho na jeho svadbe.
Pečené teľacie lýtko Osso Bucco
Už dávno som sa na túto taliansku špecialitu chystal, no až tento víkend prišiel správny čas....
Kuracie špízy, špenátová omáčka, srdiečkové pirohy
Kuracie špízy a špenátová omáčka sú veľmi jednoduchou záležitosťou. Zvláštnosťou týchto špízov je spôsob napichávania na...
Pozole
Aj keď hlavnú ingedienciu na túto polievočku som na Slovensku nevidela, chcela by som sa o...
Diétne rizoto
Pokouším se napravit si reputaci, aby si všichni nemysleli, že se cpeme jen bůčkem! :-)) Domnívám...
Francúzska roláda z kuraťa
Potrebovala som slávnostné jedlo na narodeniny môjho miláčika, ktoré by bolo chutné, výdatné, ale...
Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou
Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme,...
Jahňací hrebienok s whisky dresingom
Jahňací hrebienok osolíme a okreníme, a v celku opekáme asi tri minúty zo všetkých strán, ...
Diviačie stehno s malinami
Stehno na noc vložíme do marinády (olej, soľ, korenie, bylinky, 1 dl červeného...
Bravčová roláda so špenátom
Bôčik vykostíme, osolíme, okoreníme, rozložíme a natrieme po celej ploche špenátovou plnkou (na oleji...
Mikulášska mňamka
Konečne som po dlhej dobe v nedeľu varila ja. A toto je výsledok :-) Dúfam že...
Nachmelená kupec, geršňa sus scrofa a mycelatický trojperkelt
... mám rád, keď rock & roll sa spieva – tá hudba veselá, v diaľke šumí jazz...
Drotárska kapsa
Drotárska kapsa je vynikajúca slovenská špecialita, po prvýkrát som ju ochutnala v Slovenskej reštaurácii v Bratislave...
Prekvapenie pod krídielkom
Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v...
Detviansky rezeň
Detviansky rezeň je veľmi chutné jedlo a nevyžaduje dlhú prípravu. Radi sme si na ňom pochutnávali...
Špenátové rezance so šafranovo-smotanovou omáčkou
Raz som ochutnala výborné rezance so šafranovou omáčkou v jednej reštaurácii a odvtedy som hľadala a kombinovala...
Makarónová bábovka vegetariánska
Makarónovú bábovku som robila raz, ale s mäsom, teraz som robila zo sójových produktov.
Huspenina
Huspenina, studeno, studzenina, kočonina, ale ešte možno viac má táto pochúťka mien. Je to tradičné jedlo, ktoré...
Kuřecí steak s kapustou
Jak jsem se již zmínila, pokouším se o lehčí formu jídla a budu moc ráda, ...
Párance s podmaslím
Na tento recept si pamätám ešte z rokov šesdesiatich, ja som mala 9 rokov, starká keď miesila...
Mäso sa pojedlo a čo so zvyškom zemiakovej kaše?
Moja mamka často túto pochúťku robieva, keď sa jej zvýši zemiaková kaša...
Nakyp zo sladkych zemiakov
Este viacej ako dva tyzdne trva post, tak pridavam dalsi recept na toto postne obdobie....