Cestoviny s kuracinkou, kukuricou a šampiňónmi
Rýchly recept na chutnú večeru pre milovníkov cestovín :)
3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g alebo stehno |
|
250 g čerstvé |
|
1 konzerva |
|
1 črievko |
|
300 ml |
|
100 ml |
|
1 PL na zahustenie |
|
štipka |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
štipka |
|
Príloha: | |
strúhaný |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia si nakrájame na malé kúsky. Orestujeme do biela na panvici, kde sme dali 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Pridáme šampiňóny (najlepšie sú čerstvé alebo mrazené), orestujeme, vlejeme trošku vody, podusíme. Po chvíli dusenia pridáme k masku syr, ktorý necháme rozpustiť a kukuricu z konzervy. Okoreníme.
- 2
Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali lyžicu múky, a mliekom, aby sme dosiahli želanú konzistenciu omáčky. Chvíľku ešte povaríme. Hotovo.
- 3
Kým si kuchtíme omáčku, vyvaria sa nám cestovinky a polovička nastrúha syr :). Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu