2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
400 ml teplá |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/8 ČL |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Na troške oleja orestujeme zeleninku (mrkva, hrášok, fazuľka, zelená paprika, karfiol... podľa chuti), pridáme trošku solčanky, celé čierne a nové korenie, klinček, bobkový list, zemiaky na malé kocky a zalejeme vodou. Uvaríme, nakoniec pridame karí korenie, sladkú a štipľavú papriku, mletú rascu, korenie, pasírované paradajky (môže byť aj pretlak), zahustíme troškou krupice. Ryžu som urobila v parnom krnci so soľou a horalkou (koreniaca zmes) :) všetko spolu premiešame :) ... dobrú chuť :)
napolitánka zboku poliata čokoládou, detto ako tatranka