Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.
Azu na tatársky spôsob
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za...
Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou
Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1, 2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a...
Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...
Zbojnícka pochúťka
Umyté mäso a pečeň pokrájame na rovnaké kúsky, párky alebo klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu...
Údené karé na víne
Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a...
Rezeň v korenistej omáčke
Šampiňóny alebo namočené huby a šunku nakrájame na rezance, kyslú uhorku nadrobno. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom
Bravčová krkovička v pikantnej marináde so salsou a cibuľkou
Z bravčovej krkovičky narežeme 4 rezne. Olej zmiešame s paprikou, cesnakom, čili a grilovacím korením. Do tejto marinády...
Diabolské tajomstvo
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a nakrájame na rezance.
Bravčový bôčik so šampiňónmi
Nádobu na zapekanie vymastíme. Bôčik nakrájame na kocky a huby na hrubšie rezance.
Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...
Banícky bravčový rezeň
Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme.
Zbojnícke bravčové plátky
Vykostený bôčik nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke, opečieme po oboch stranách na...
Pečené koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...
Bravčový ostrý biftek
Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme čili omáčkou. Podľa chuti posypeme grilovacím korením.
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni....
Pikantné mäsové závitky
Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.
Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.
Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.
Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.
Lievance so šípkovým džemom
Vajcia vyšľaháme, pridáme mlieko, cukor, štipku soli, hladkú múku a vyšľaháme polotekuté cesto, do ktorého pridáme kvasnice...
Zapečené údené tofu
Údené tofu nakrájame na rezance a rozložíme v nízkej vrstve na dno zapekacej misy.
Filé zapečené s topeným syrom
Filé osolíme, posypeme drvenou rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu v chladničke odležať.
Syrové lievance
V mise rozmiešame múku s časťou mlieka, potom pridáme vajcia a zvyšok mlieka a miešame, až kým je...
Karbonátky z nivy
Nivu a droždie rozdrobíme do misky, pridáme vajcia, vodu, korenie, rozotrený cesnak a všetko dobre premiešame....
Syrové omelety s cibuľou
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, odstavíme z ohňa, necháme chvíľu vychladnúť a zmiešame s tvrdým syrom nakrájaným na kocky....
Syrové vyprážané placky z údeného syra
Syr nastrúhame, zmiešame s rozšľahanými vajcami, strúhankou, mliekom, rozotreným strúčikom cesnaku a soľou. Ak je hmota...
Minútkový teľací rezeň
Žĺtok s maslom dobre vymiešame, pridáme k nemu nastrúhaný muškátový kvet, soľ, nasekanú petržlenovú vňať, zomleté mäso,...
Pangasius na rýchlo
Na panvicu dáme trochu oleja, rozpálime ho a položíme naň fi lety, ktoré osolíme a okoreníme.
Kapor vo vínnom cestíčku ako minútka
Jednotlivé porcie kapra, zbaveného kože a vykosteného osolíme.
Pstruh na masle
Pstruhy vložíme do osolenej vody s nakrájanou zeleninou, octom a korením. Varíme na miernom ohni 8 minút.
Losos na rošte
Lososa rozkrájaného na podkovy osolíme, okoreníme, potrieme olejom a položíme na rošt.
Zapečené hríbiky
Očistené klobúčiky hríbikov osolíme, okoreníme a na rozpustenom masle dusíme asi 10 minút.
Ratatouille z cukiet
Nakrájanú cibuľu osmažíme, pridáme cuketu nakrájanú na kocky a 15 minút dusíme domäkka