Zapečená špargľa

matus113 - fotkamatus113, 16. novembra 2009
Zapečená špargľa
Foto: Matus113

Jarné jedlo pre tých, ktorí už majú po krk mäsa.

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 KL
1 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Špargľu zo spodnej časti odkrojíme a škrabkou na zemiaky ju ošúpeme. Do vody dáme kávovú lyžičku soli a polievkovú lyžičku práškového cukru. Špargľu varíme vo vriacej vode 10 min.

  2. 2

    Do zapekacej misy dáme maslo, pridáme špargľu, okoreníme a osolíme, zakryjeme šunkou a plátkovým syrom. Zalejeme 1 dcl šľahačkou.

  3. 3

    Zapečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 až 200 stupňov približne 20 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
cathyc
súper inšpirácia, ale keď už vravíš, že je to pre tých, ktorí majú po krk mäsa, tak ani tá šunka tam nemá byť. Ukladám a robím bez nej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia