Foto: Matus113
Jarné jedlo pre tých, ktorí už majú po krk mäsa.
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Špargľu zo spodnej časti odkrojíme a škrabkou na zemiaky ju ošúpeme. Do vody dáme kávovú lyžičku soli a polievkovú lyžičku práškového cukru. Špargľu varíme vo vriacej vode 10 min.
- 2
Do zapekacej misy dáme maslo, pridáme špargľu, okoreníme a osolíme, zakryjeme šunkou a plátkovým syrom. Zalejeme 1 dcl šľahačkou.
- 3
Zapečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 až 200 stupňov približne 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu