Cviklová nátierka
Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame, pridáme lyžičku strúhaného chrenu, tvaroh a rastlinnú nátierku. Dôkladne...
Špenátová nátierka
Umyté a osušené listy špenátu sparíme na 1 lyžičke olivového oleja a necháme vychladnúť. Strúčiky...
Zeleninová nátierka
Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a...
Reďkovková nátierka s vajíčkom
Reďkovku umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno, dve-tri reďkovky nakrájame na plátky. Vajcia uvaríme natvrdo,...
Vreckové sendviče
Chcela som skúsiť niečo nové, super vhodné na výlety, večeru alebo desiatu do školy či...
Jablkový chlebík
Rada skúšam nové recepty. Aj keď mám viacero odskúšaných jablkových receptov a dobrých, neodolala som...
Slané tyčinky z lístkového cesta
Slaného nikdy nie je dosť. A toto je jednoduché, rýchle a zvládne to každý.
Bryndzová nátierka
Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku...
Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...
Hrášková nátierka s mätou
Hrášok rozmrazíme a osušíme a dáme do hlbšej misky. Cesnak pretlačíme, lístky mäty môžeme nakrájať....
Vajíčka v očistci – shakshuka
… alias v „purgatóriu“ (Eggs in Purgatory); tak k tomuto poetickému prekladu som dospel pri bádaní využitia...
Bezlepková vianočka s tvarohom
Aj vy si niekedy cez víkend dáte radi na raňajky vianočku s maslom a kakaom? Ahaaaa, ...
Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...
Jablkovo-makový mrvený koláč
Jednoduchý vrstvený koláč bez vaľkania. Nabudúce vyskúšam verziu tvaroh + jablká :)
Bezlepkový makovník
Máte chuť na tradičný makovník s bohatou plnkou? U nás bude – ako vždy – dokonca bez...
Bezlepkový citrónovo-makový koláč
Mak a citrón sa majú radi. A my ich máme tiež radi. Najmä, ak...
Makovo-jablkový koláč z kysnutého cesta
No a tu je druhá polovica cesta. Síce napíšem suroviny tak ako na prvý pizzový koláč....
Pečený slivkový lekvár
Nedávno som čítala vážnu diskusiu až hádku na tému džem vs. lekvár. A aha, ...
Lístkové taštičky zo sendvičovača
Vždy keď idem nakupovať, zastavím sa v obchode v boxe so zlacneným tovarom. Často zo...
Makovo-jablkové buchty
Závin som už robila makovo-jablkový, tak dnes pre zmenu som upiekla tieto buchty.
Nadýchaná zemiaková focaccia
Na túto focacciu som sa chystala už dlho. Recept je zo stránky pekarnomanie. cz, ale...
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...
Prvé moravské koláče
Môj prvý pokus o moravské koláče, ktoré patrili medzi moje najobľúbenejšie v detstve, ktoré som...
Kysnuté cesnakové uzly bez lepku
Poznáte to, sú recepty, ktoré raz vyskúšate a potom sa k nim pravidelne vraciate? Pretože...
Zelerovo-jablková nátierka s červenou cibuľou
Južná Morava a Slovácko zvlášť, bolo, je a ostane „nafurt“ mojou veľkou láskou. Nielen...