Domáci chlebík fotorecept

olinecka - fotkaOlinecka, Richnava, 1. decembra 2018 7:19
Ďalšie recepty »

Domáci chlebík (fotorecept)Foto: olinecka

Na vianočnom stole nebude chýbať táto, dobrota. Za málo peňazí, veľká dobrota.

50 min
príprava
75 min
na 250/190 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
2 ks stredne veľké, uvarené
1 bal.
2-3 ČL (na chuť)
 vlažná, podľa potreby
 podľa chuti
 na vymastenie pekáča
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravme si ingrediencie.

    Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme, v strede urobíme jamku, nalejeme 1,5 dcl vlažnej vody, rozdrobime droždie a necháme nakysnúť asi tak 20-25 minút. Potom pridáme soľ, rascu, nastrúhane zemiaky.

    Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky suroviny zmiešame, postupne pridávame vlažnú vodu asi 0,4 dcl. Cesto miesime, aby bolo hladké, nie riedke. Rukou vymiesime cesto, ktoré môžeme preložiť do mixéra a miesime aspoň 10 minút.

    Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto prenesieme späť do misy a necháme kysnúť na teplom mieste 60-70 minút.

    Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rukou dobre premiesime. Pekáč vymastíme maslom, preložíme cesto, ktoré sme vypracovali do tvaru chleba. Necháme podkysnúť asi 20-25 minút.

    Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rúru predhrejeme na 250 stupňov, pečieme 15 minút, nasledovne stiahneme teplotu na 190 stupňov a pečieme 60 minút. Po upečení chlebík potrieme ešte za horúca zľahka vodou.

    Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Preložíme na mriežku vychladnúť a zakryjeme utierkou. Dobrú chuť.

    Domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist