Plnené čokoládové gule
Plnené čokoládové gule

Plnené čokoládové gule

Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 10. decembra 2018
Plnené čokoládové gule
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g kvalitná
 (typu Nutella)
250 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme, štetcom ňou ponatierame „jamky" v silikónovej forme na pečenie pologúľ, dáme schladiť. Po polhodine postup zopakujeme, opäť dáme schladiť.

  2. 2

    Plnka: Do smotany jemne primiešame lieskovoorieškový krému, plnku dáme do cukrárskeho vrecka a plníme čokoládové pologule.

  3. 3

    Do stredu každej pologule dáme za lyžičku kondenzovaného mlieka. Takto naplnené formičky polejeme čokoládou a necháme stuhnúť. Potom veľmi opatrne vyklápame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia