Kubánske národné jedlo Arroz Congrí
Arroz Congrí, čo je ryža s čiernou fazuľou, sa na Kube považuje za národné jedlo,...
Sýty šošovicový šalát
Šošovicu necháme namočenú odstáť asi hodinu a následne ju uvaríme (pozor nerozvariť). Uvarenú ju scedíme a...
Kuskusový šalát so stonkovým zelerom
Mám rada kuskus ako univerzálnu potravinu. Hodí sa nielen ako príloha, ale aj ako základ šalátov a iných jedál....
Grécka ryža s kôprom
Vitajte v kulinárskej oáze, kde sa stretávajú chute Stredozemného mora a vôňa čerstvých byliek!...
Tagliatelle z lasagní s gorgonzolovou omáčkou
Chcel som použiť cestoviny tagliatelle, no doma som práve žiadne nemal. Keďže som videl Jamesa...
Výborná syrová omáčka
Smotanu dáme do hrnca a necháme zohriať. Metličkou v nej rozmiešame tavené syry.
Pečená paprika plnená kuskusom podľa moderátorky Kvetky Horváthovej
Televízna moderátorka Kvetka Horváthová sa rada stravuje pestro. A toto je jeden z jej obľúbených receptov....
Mujadara - libanonská ryža so šošovicou
Mujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami....
Plnené fánky
Tieto výborné kysnuté sladké pampúšiky sú vlastne fánky, len sú vylepšené lekvárovou plnkou, ktorú môžete pravdaže nahradiť aj Nutellou, alebo inou plnkou :-)...
Yaki Onigiri
Yaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné dobroty priamo z pohodlia vášho domova....
Výborné rýchle fánky
Počas fašiangovej sezóny si radi doprajeme aj pár kúskov vyprážaného sladkého pečiva. Tieto naše výborné fánky...
Excelentná žemľovka z vianočky
Žemľovku zväčša pripravujem, keď mi zostane pečivo, ale ak chcem urobiť naozaj skvelú, tak...
Nakladaný syr feta s olivami a feferónkami
Výborná syrová chuťovka s výraznými doplnkami v podobe olív a feferóniek.
Cícerová polievka so stonkovým zelerom
Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?
Volské oko
Urobiť volské oko nie je až také zložité, ak sa dodržia isté pravidlá. Mne ich...
Jednoduchá cviklová nátierka
Jediná zelenina, ktorá sa nám minulý rok urodila v hojnom množstve bola červená repa (cvikla), takže som nútená vymýšľať recepty, aby som aspoň časť z nej spotrebovala, pretože sterilizovaná u nás doma nejde....
Rýchle šišky z jogurtového cesta s jablkom
U nás veľmi obľúbené, výbornej chuti a robím ich často. Upečiete ich rýchlo a jednoducho....
Parená knedľa v domácej pekárničke
Do nádoby pekárničky nalejeme zohriate mlieko, jedno vajce, olej a nadrobené čerstvé droždie. Počkáme...
Šošovicový prívarok
Toto jedlo je jedno z mojich obľúbených zo slovenskej kuchyne. Zakaždým keď ho uvarím, si tým pripomeniem svoje detstvo....
Slané košíčky s cviklovou plnkou
Vychutnajte si tieto jednoduché a trendové chuťovky.
Jednoduchá vaječná omeleta
K perfektným a obľúbeným raňajkám jednoznačne patria vajíčka na rôzne spôsoby. Naša jednoduchá základná omeleta je...
Lieskovooriešková mliečna ryža s marcipánom
Mliečna ryža ako dezert, vychutnajte si ju s ryžou SOS Classic.
Špagety s krémovou cesnakovo-šampiňónovou omáčkou
Fantastická omáčka, ktorú varím už veľa rokov. Je veľmi chutná, krémová, cesnakovej chuti v kombinácii s oreganom a citrónom....
Šalát v tvare vianočného venca
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Na väčší tanier ju poukladáme do kruhu v tvare venca...
Restovaná ryža s paprikou
Jednoduché a rýchle jedlo, ktorým odľahčíte stravu po Vianociach.
Vianočný stromček z lístkového cesta
Jedno lístkové cesto na pracovnej doske rozvinieme.
Sviatočný zemiakový šalát
Cibuľu ošúpeme, nakrájame, dáme do misy s 3 PL octu a 100 ml teplého vývaru....
Malé krehké syrové pečivo
Výborné malé pečivko, ktoré sa hodí na každú príležitosť. Ľahučké krehké cesto plnené syrom celkom...
Bezlepkový bryndzovník
Ak máte už sladkého napečeného dosť a máte chuť pre zmenu na niečo slané, poďte si upiecť mäkučký bryndzovník bez lepku podľa nášho receptu....
Slaný koláč s bryndzou a jablkami
Kuchára Michala Kardoša najviac baví pretvárať klasické známe jedlá, ktoré novým spôsobom prípravy či pridanými surovinami...