Brokolicová polievka s guľôčkami
Výborná krémová brokolicová polievka, inú už nerobím.
príprava
Postup
-
1
Vezmeme si polovicu brokolice, umyjeme ju a rozdelíme na ružičky. Čím menšie, tým rýchlejšie sa uvaria. Ošúpeme, nakrájame cibuľu na drobno a zemiaky na malé kocky.
- 2
Cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme zemiaky a ružičky brokolice. Smažíme 5-10 minút, troška môžeme podliať vodou.
- 3
Pridáme pretlačený cesnak a smažíme všetko spolu. Zalejeme vodou, cca 1 liter. Pridáme soľ, čierne korenie, zeleninový bujón.
- 4
Varíme do zmäknutia zemiakov a brokolice. Keď je všetko mäkké, rozmixujeme všetko ponorným mixérom.
- 5
Ja pridávam smotanu na varenie a nechám ešte prevariť. Smotana urobí lahodnú chuť, ak treba dochutím ešte polievku a odstavím zo sporáka.
- 6
Podávame s kúpenými guličkami do polievky. Dobrú chuť.
Tiež brokolicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
To určite nie!
Z 33% smotany sa robí šlahačka, na varenie úplne stačí 12% smotana. Dá sa variť chutne a súčasne aj trochu zdravšie. A peňaženku tiež treba trochu šanovať:)
Súhlasím s @mamec
Nie je pravda, že do krémovej polievky musí ísť šľahačka. Úplne postačuje nižšie percentná sladká smotana.
To sa mýliš, smotanová chuť tam bude, hustota bude taká istá, jedine tam bude menej tuku. S vekom zistíš, že sa treba stravovať aj trošku rozumnejšie, nemusí vždy maškrtný jazýček rozhodovať:)
Ved ja uz som staryyyyy
Mno, je to polévka, ta nemusí být hutná, plná tuku. U nás je v prodeji i krémová smetana na vaření, je 15 % např. Kunín /ale obsahuje různé šmakulády - modifikovaný škrob, emulgátor/. To už je lepší klasická smetana na vaření 12 - 15 %.
Ale o tobě víme, že jsi kámoš s tuky všeho druhu, važ si toho, dokud můžeš. Srandisto, že starýýý hahahaha
Vieš ako sa hovorí, vek je len číslo, starý si tak, ako sa cítiš:)
Neviem prečo, ale myslela som si, že 95 je rok tvojho narodenia. Možno preto, že v tom roku sa narodil aj môj syn.