
Zemiakový šalát na kyslo
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Očistíme, necháme vychladnúť a nakrájame na asi 4–5 cm...

Jednoduchý zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme ich, prelejeme studenou vodou a olúpeme. Po vychladnutí pokrájame na...

Zemiakový guláš
Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky alebo kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, ...

Zemiaková polievka s paradajkami
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme do osolenej vriacej vody.

Kyslá zemiaková polievka s vajcami
V hrnci necháme zovrieť 750 ml vody, do ktorej pridáme soľ, celé čierne korenie, ...

Pangasius s bylinkovou krustou
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

Morská šťuka na vodnícky spôsob
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

Basmati ryžový puding s malinami a kávou
Recept na netradičný slávnostný dezert pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste....

Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou
Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove....

Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom
Recept na netradičný slávnostný šalát pre Varecha. sk pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste....

Pestré prúžky
Cibuľu, karfiol, mrkvu a papriku umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, vyrežeme vnútorné žilky...

Šalát s vajíčkami a olivami
Zrelé paradajky nakrájame na hrubšie plátky a upravíme na tanier. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, ...

Pochúťka z kukurice
Drobné očistené šúľky kukurice uložíme na misu, osolíme a 24 hodín necháme stáť. Potom ich...

Pikantná zelenina
Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Cibuľu, mrkvu a cukiny olúpeme a nakrájame...

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...

Zelená fazuľka v sladkokyslom náleve
Na dno pohárov dáme po 2 kolieska cibule. Potom 2 kolieska mrkvy, bobkový list a...

Ajvar
Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu...

Sladkokyslé cukiny
Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút...

Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....

Baklažánové taštičky
Baklažán nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Plátky baklažánu z každej strany osolíme a necháme...

Zaváraný bulharský šalát
Najprv si uvaríme nálev a necháme ho vychladnúť. Medzitým umytú a očistenú zeleninu pokrájame – papriku,...

Červená paprika v oleji
Papriku vyčistíme a pokrájame na hrubé rezance. Vložíme ju do pohára. Prisypeme všetky ostatné suroviny...

Kel v slanom náleve
Kel umyjeme, pokrájame a naložíme do fliaš. Vodu so soľou prevaríme.

Zimná čalamáda
Kapustu, papriku a cibuľu pokrájame, pomiešame s olejom, s nakladačom, octom a cukrom....

Paprikovo–rajčinová nátierka
Rajčiny uvaríme a pretlačíme cez sito. Umytú papriku pomelieme s ostatnými prísadami a zamiešame do rajčinového...

Kalerábová nátierka s chrenom
Kaleráb očistíme, umyjeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, vložíme do misy, pokvapkáme šťavou z...

Zelerová nátierka so syrom a paprikou
Očistený surový zeler postrúhame, pridáme majolku, smotanu, nastrúhané 2 druhy tvrdého syra, varené...

Cviklový šalát s jablkami
Surovú, varenú alebo sterilizovanú červenú repu, jablká a zeler nadrobno nakrájame, pokvapkáme rastlinným olejom,...

Šalát z hlávkovej kapusty s jablkami a rybím filé
Kapustu očistíme, umyjeme a vyrežeme tuhý hlúb. Potom ju nakrájame alebo nastrúhame a dáme do...

Kalerábový šalát s kuracinou
Kaleráby očistíme, nakrájame na kolieska a povaríme. Kuracie mäso nakrájame na rezance, opečieme na oleji,...

Kyslý kapustový šalát
Kapustu očistíme a nastrúhame na jemné pásiky, ktoré nasypeme do 2 l vriacej vody. Keď...

Mrkvový šalát s hrozienkami
Do misky nastrúhame nahrubo mrkvu a jablko. Do nastrúhanej masy pridáme ostatné suroviny.