Teľacina na provensálsky spôsob

dindi22 - bez fotkydindi22, 5. januára 2010

Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra", niečo, čo sa nevarí každý deň. I keď ešte Zobraziť celý popisRecept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra", niečo, čo sa nevarí každý deň. I keď ešte nepatrím medzi super kuchárky/ov, tento recept som zvládla ľavou-zadnou. Priateľovi zrejme chutilo, kedže ostal so mnou až doteraz:-)

4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
4 ks
2 ks
2 strúčiky
2 dcl
1 PL




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji speníme dosklenita nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme provensálske korenie, a na menšie kocky pokrájané teľacie mäso. A opečieme.

  2. 2

    Po opečení mäsa, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, bobkový list, nadrobno nakrájané papriky a kolieska paradajky. Na koniec zalejeme bielym vínom, trochou vody a pomaly dusíme v uzavretom hrnci cca 1 hodinu, resp. kým mäso nezmäkne.

  3. 3

    Podávame s cestovinami alebo ryžou. Ozdobíme plátkom uhorky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia