
Naložený bôčik v marináde
Najprv pripravíme marinádu tak, že všetky suroviny premiešame a necháme niekoľko hodín odležať v chlade...

Ostrá zabíjačková kapusta
Mäso nakrájame na malé kocky. Na masti urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme štipľavú papriku, mäso...

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami
Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance....

Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi
Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát...

Žobrácka kaša
Očistenú a umytú bravčovú hlavu s vnútornosťami uvaríme v mierne osolenej vode tak, že sa mäso...

Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky
Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...

Bravčové zabíjačkové pečené s vínom
Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak, biele víno a dobre premiešame...

Bravčový zabíjačkový „zajac“
Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso...

Plnené kuracie závitky
Veľmi chutné jedlo, ktoré je vhodné vtedy, keď k vám príde návšteva.

Pečené kura s jablkami
Veľmi jednoduché, veľmi chutné. Pečené kura trošku iným spôsobom.

Vysmážaný syr
Klasické jedlo našej mladosti. Jedlo, ktorým deti nikdy nepohrdnú, a ku ktorému sa...

Cestoviny so špenátom a ricottou
Moja obľúbená rýchla večera. Najvhodnejšie cestoviny pre tento druh omáčky sú špirálovité fusilli (na fotke sú...

Baklažán zapečený s mozzarellou a paradajkami
Inšpirovaný receptom od šéfkuchára jednej bratislavskej reštaurácie (bol som to u neho ochutnať, celkom fajn, ...

Bravčové plátky na pive
Mäso umyjeme, nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a ponoríme do marinády zo sójovej...

Hliva ustricová s cestovinami
Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak,...

Slonia bomba
Výborný šalátik, vhodný ako predjedlo alebo studená večera, s chlebom, bagetou...

Chalupárske kura
Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...

Zapečené chleby s kukuricou
Jednoduché jedlo, keď potrebujete niečo rýchlo uvariť vašim hladošom.

Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...

Roláda plnená vajíčkami, mrkvou a uhorkou
Bôčik rozrežeme tak, aby sme získali vysoký plát mäsa. Mastné časti môžeme vyrezať, nakrájať...

Bravčová noha na segedínskej kapuste
Nožičky dobre očistíme, vo vlažnej vode poriadne operieme a pozdĺžne ich rozsekneme na polovicu. Na...

Pečená bravčová panenka plnená klobásovým mäsom
Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, ...

Pečená horniacka bravčová hlava
Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...

Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...