
Chalupárske kurča
Marináda: Do oleja pridáme kečup, rozšľaháme, pridáme ostatné prísady a všetko dobre premiešame

Strapatý rezeň
Je to jedlo, ktoré je v našej rodine veľmi obľúbené a recept koluje po celej našej...

Pangasius zapekaný v alobale
Robila som toť nedávno pangasa. Tento recept sa mi vydaril, chutil všetkým...

Malokarpatská pečeň z diviny
Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme,...

Bravčové srdce na paprike
Nadrobno pokrájanú cibuľu popražíme na tuku, pridáme mletú červenú papriku a umyté pokrájané srdce, osolíme, podlejeme vodou...

Bravčové koleno mňam
Koleno vykostíme. Z horčice, piva, prelisovaného cesnaku, soli a hubového korenia pripravíme kašičku.

Veľký trampský guláš
Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a...

Plnená kačica
Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo...

Sviatočná kapustnica
Bravčové kosti s bravčovým kolenom vložíme do veľkého hrnca. Pridáme bobkové listy, nové korenie, ...

Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...

Nivový kapor
Plátky umytého, vykosteného pokrájaného kapra osoľte, obaľte v hladkej múke, vajci a z oboch...

Kapustnica starej mamy
Prebratú šošovicu namočíme asi na 2 hodiny do vody. Kapustu dáme variť do vody aby voda...

Losos s medovou omáčkou
Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom...

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Opečený kapor s parmezánom
Kapra očistíme, vypitveme, dobre umyjeme a rozrežeme na porcie.

Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

Plnený kapustný list - Holubce
Môj otecko pochádzal zo Zakarpatska. Občas nám navaril jedlá, ktoré nám náramne chutili. Holubce...

Krkonošská caparanda
A šup opäť zemiaky. Recept sa hodí hlavne na január, keď sme minuli na sviatky,...

Uhliarske zemiaky
Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...

Kuracie stehná na víne
Opláchnuté kuracie stehná narežeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Mäkké stehienka položíme na...

Hrachová kaša
Hrach namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň vodu vymeníme a hrach uvaríme domäkka....

Čierny Kubo
Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Na 2 hrnčeky krúp pritom dáme 2 hrnčeky...

Cestoviny s tvarohom
Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu. V mise zmiešame 2 netučné tvarohy, vrecúško vanilkového cukru...

Český Vojta
Najemno nasekanú cibuľu speníme na kúsku masla. Pridáme očistené a na plátky pokrájané huby, prisypeme...

Pivovarnícke zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky, dáme ich do zapekacej misky, naukladáme na ne plátky...

Čertovská omeleta
Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme vajcami...

Krkonošský hubový Kubo
Krúpy prepláchneme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na plátky a osmažíme ju s nakrájanou cibuľou....

Karfiolový paprikáš
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme ho odkvapkať. Na oleji...

Karfiolové placky
Zo zmesi formujeme malé placky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom tuku.

Kačica na mede s ovocím
Kačicu umyjeme, očistíme a osušíme. Potom ju celú osolíme a posypeme rascou. Jablká a...