Bavorská Obatzda
Obatzda je klasická bavorská nátierka s camembertom, so smotanovým syrom, s cibuľou a pikantnou paprikovou príchuťou....
Bryndzové mafiny s chia semienkami
Tento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom, čo ho vytiahneme z rúry. Bryndzové...
Talianske panini
Pečivo rorežeme na polovice. Každú časť natrieme bazalkovým pestom. Na pesto dáme list hlávkového šalátu....
Neodolateľná mini pizza
Piatkový večer, pivko, terasa, pizza :) Dnes Vám ukážem recept na pizzu z jednoduchého...
Najlepšia tenká pizza
Veľmi dlho som hľadala recept na pizzu, až som našla a upravila do dokonalosti.
Bryndzový podplamenník so slaninkou
Upečte si doma výborný slaný koláč s bryndzou a chrumkavou slaninkou.
Zemiakové placky
Chrumkavé domáce zemiakové placky úžasne chutia samotné, ale hodia sa aj ako príloha k gulášu, ...
Rýchly vajíčkový šalát bez majonézy
Toto je zdravšia verzia klasického šalátu bez použitia majonézy, avšak ani by ste na to neprišli, pretože chutí ako majonézový....
Pizza špízy zo zvyšných cestovín
Cestoviny musia byť uvarené a dobre odkvapkané. Postupne ich napichujeme jednu za druhou (9-10 kusov) na...
Jemný cícerový hummus
Vynikajúci krémový dip z cícera je skvelou lahôdkou ku všetkým druhom chlebových placiek, alebo aj ako...
Podplamenník alebo slovenská pizza
Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam....
Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové...
Minichlebíky
Tieto bosniaky z chlebového cesta, alebo minichlebíky, sú úžasné aj niekoľko dní po upečení. Vhodné sú k desiatovej polievke či gulášu, prívarku, alebo len tak na zahryznutie pri grilovačke....
Cesnakové bagety
Cesnakové bagety sú výborné ku grilovaným dobrotám, ale aj k šalátu.
Tortillové košíčky plnené ricottou a hráškom
Chrumkavé slané košíčky môžete servírovať aj na párty ako občerstvenie.
Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača
Slané kysnuté plnené pečivo, ktoré chutí ako pizza. Je fantasticky chutné a rodinka sa ho nevie dojesť....
Kráľovská hermelínová nátierka
Hermelín nastrúhame nahrubo. Vajíčko uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť, olúpeme a taktiež nastrúhame na hrubom...
Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku
Do preosiatej múky spravíme jamku a do nej nalejeme 100 ml mlieka, pridáme droždie, zasypeme...
Langoše s medvedím cesnakom
Aj keď v tomto čase už ide medvedí cesnak do kvetu, našiel som ešte lokalitu, kde sa dajú nazbierať mladé lístky....
Kysnuté - nekysnuté slimáky
Cesto: Kvások pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime....
Bezlepkové slané chuťovky
Ak ešte stále váhate, čo pripraviť návšteve alebo máte chuť na niečo dobré k filmu, ...
Špenátová roláda s kozím syrom a lososom
Skvelá špenátová roláda ukrýva vynikajúcu kombináciu chutí. Objavíte v nej výborný kozí syr, šťavnatého lososa aj čerstvé bylinky....