Bezlepkové slané srdiečka so sezamom
Foto: novalim
Aby toho sladkého nebolo na sviatky príliš veľa, upiekli sme si dnes aj niečo slané bez lepku. Sezamové srdiečka z domáceho
lístkového cesta Zobraziť celý popisAby toho sladkého nebolo na sviatky príliš veľa, upiekli sme si dnes aj niečo slané bez lepku. Sezamové srdiečka z domáceho
lístkového cesta si isto obľúbite a založíte medzi chutné overené recepty. A nemusíte sa báť ani toho lístkového cesta. Z našej
zmesi Promix UNI, tvarohu, masla a štipky soli je jeho príprava hračkou aj pre začiatočníka.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 190-200 °C
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
- 2
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 5 mm. Preložíme na trikrát a postup s vaľkaním opakujeme.
- 3
Potom z cesta vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary, ktoré ukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme hrubou soľou a sezamovými semiačkami.
- 4
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre 10-12 minút dozlatista pri teplote 190-200 °C. Vychladnuté skladujeme v plechovej dóze alebo zamrazíme.
Tiež slané pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu