Škvarkové slimáky
Tento recept je receptom všetkých mojich kolegýň a pečiem ho hlavne keď máme hostí. Piekla som...
Chutné minirožteky
Tento recept sme si obľúbili so sestrou. Obe ho robievame na Veľkú noc a na Vianoce....
Lacné slané pečivo
Drobné, najlepšie s orieškami. Malé chutné, napríklad ku vínku :-)
Cesnakové slimáky
Tieto cesnakové slimáky sú chutné s vianočnou kapustnicou, ale i ako samostatný slaný dezert.
Syrové paličky
Tieto paličky ma zaujali. Niežeby som ich nepoznala. Mama ich doma často robieva, dokonca...
Slané slimáky
Tento recept sa pripravuje deň vopred, najlepšie večer a ráno alebo pred obedom pokračovať.
Senzačný cesnakový koláč
Recept pochádza od mojej "šéfky". V našej rodine je veľmi obľúbený pre labužnú chuť, ja...
Americké rohlíčky
Recept pochádza z Washingtonu, kde som bola pred 2o-timi rokmi u sestry a tam rohlíčky piekli...
Párok v rožku
Kedysi mali naše deti obdobie, keď chceli na desiatu iba párok v rožku. Uvariť párok,...
Šunkovo-syrové slimáky
Prvýkrát mi ho priniesla mamka do nemocnice. Ani neviem prečo, či z dôvodu nechutnej nemocničnej...
Husacia paštéta s hroznovým dipom
Husaciu pečeň rozmixujeme, pridáme soľ, vajcia a žĺtky a mixujeme ďalej. Šľahačku a mlieko...
Husacia pečeň s physalisovou omáčkou a suchým vínom
Hnedý cukor skaramelizujeme, ale nie úplne do tmavohneda, pridáme očistené, na polovicu prekrojené ovocie...
Slovenský kapustový posúch
Kyslú kapustu najemno posekáme, pridáme soľ, vajce, múku a vymiesime. Múky pridávame toľko,...
Kapustové pagáčiky
Očistenú kapustu nadrobno ostrúhame, pridáme soľ, mleté čierne korenie, múku a vypracujeme cesto...
Praclíky
Tento recept som zdedila od svojej mamky. Praclíky máme veľmi radi, navyše ich príprava je...
Cesnakové slimáčiky
Naša veľmi obľúbená chuťovka, ktorú som práve dnes pripravovala pre návštevu.
Zemiakové pagáče
Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ a kvások pripravený z mlieka a droždia. Vypracujeme vláčne...
Plnené zemiakové pagáče
Z droždia, trochy cukru a 100 ml mlieka urobíme kvások. Pridáme preosiatu múku, ...
Šunkové tyčinky
Lístkové cesto rozvaľkáme a plát potrieme žĺtkom rozšľahaným s mliekom.
Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....
Veľkonočné praclíky
Do preosiatej múky pridáme rozpustený tuk, žĺtok, vlažné mlieko a kvások pripravený z droždia, ...
Syrovo–šunkové slimáky
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na 40 cm široký dlhší plát.
Syrové guľôčky s bedľou
Huby uvaríme v octe alebo sladkokyslom náleve, scedíme a nadrobno posekáme. Papriky, petržlenovú vňať...
Grécky slaný koláč s baklažánom
Múku zmiešame s mäkkým maslom a vlažnou vodou, vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút odležať.
Grilované sušené slivky
Sušené slivky namočíme na niekoľko hodín do alkoholu, potom ich osušíme a každú zvlášť zabalíme do...
Minútka z hydiny a špenátu
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak. Na to dáme mäso (kuracie, alebo morčacie), opečieme,...
Bryndzové pagáčiky
Z múky, bryndze, soli, tuku a vajca urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva....
Tvarohové pagáče
Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1, 5 – 2 cm a...