Paštétové čipsy

sherin - fotkasherin, 22. apríla 2010

Recept mam z damskeho casopisu od jednej pani z Liptovskeho Mikulasa. Tak som to vyskusala a len som do receptu pridala este cierne korenie, Zobraziť celý popisRecept mam z damskeho casopisu od jednej pani z Liptovskeho Mikulasa. Tak som to vyskusala a len som do receptu pridala este cierne korenie, aby boli pikantne. Odvtedy to robievam casto.

10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

150  g
50  g
1  hrncek/2,5 dcl
1/2  CL
 podla chuti




Postup

  1. 1

    Z uvedenych surovin vypracujeme cesto, na pomucenej doske ho vyvalkame na hrubku asi 5 mm (ja som to druhykrat vyvalkala tensie a pri peceni sa mi kolieska nafukli a vnutri boli prazdne). Cesto vykrajujeme malym poharikom, (odporucam asi priemerom 3-4 cm), a ukladame na plech vystlanym papierom na pecenie. Kolieska potrieme osolenou vodou a pecieme pri teplote 200 st. asi 15 min. Vychladene konzumujeme, su chrumave a ich mozeme odlozit do krabici. Ja robievam dve davky, lebo jedna je malo :-)

Diskusia k receptu

58vlasta
Vyzerá na jednoduchý a určite dobrý recept, asi cesto nakrájam na malé štvorčeky alebo obdĺžničky. Vyskúšam a možno pridám aj nejaké bylinky ako oregano alebo bazalku...
zdezda
100pro ich urobím, musia byť chutné, aj ja radšej budem krájať iné geometrické tvary, lebo z kruhov je odpad, ktorý treba opäť spracovať, no a také troj-, štvor-uholníky s pomocou radielka či kolieskom na pizzu sú rýchlejšie hotové, dík za recept:-)
sherin
ahojte 58vlasta a zdezda, dakujem vam za napad krajat cesto geometricke tvary a dajte mi vediet ako vam to chutilo :-)
sbohemrozume
zůstávají křupavé i po několika dnech? Zajímá mě nová verze slaných sušenek, ale málokdy mívám čas péct v den, kdy čekám např. návštěvu
sherin
priznam sa, ze u nas to dlho nevydrzi :-), ale tri-styri dni boli este chrumkave :-)
sovka62
Ja som na slané pečivo viac ako na sladké, takže ďakujem za recept. Určite vyskúšam.
evanaaa
Zasa jeden výborný nápad,na takú kombináciu by som neprišla,skúsim to.Tento uvedený rozpis je jedna dávka?To s tou paštékou by ma nenapadlo,ale raz som robila plnku do kuraťa a nemala som pečienku,tak som tam zamiešala konzervu paštéky a bolo to tuším lepšie ako s pečeňou.
sherin
ano, je to len na jednu davku ale ja robim dve :-)
jerica
Evulka , jednoduché a chutné k vínku. Vadilo by posypať sézamom?
sherin
Jaruska, neskusala som, ale si myslim, ze ty si taka sikovna kucharka :-), ze to urcite vylepsis, pa
alzbetka2
vyskúšala som, potrela som vajcom, posypala sézamom, rascou aj ľanovými semienkami, samozrejme jednotlivo. chutné.
sovka62
No síce mi to trvalo, ale predsa som sa k tomu pečeniu pribrala. Dnes som zamiesila a upiekla a aby sme sa netrochárili, tak rovno z troch dávok, veď bude jarmok, plný dom ľudí, tak sa poje. A dobre som spravila, lebo sú naozaj VÝBORNÉ.
altyn
Ešte že ste sa ozvali k mojej polievke, tento zaujímavý recept by mi ušiel! Mám rád slané a dokonca aj niektoré paštéty, takže dnes idem vyskúšať, verím že budú výborné! :-)))))
sherin
ahoj altyn, ja robim tie pastetove cipsy dve davky :), ale poradila mi mila "zdezda" citujem: " ja radšej budem krájať iné geometrické tvary, lebo z kruhov je odpad, ktorý treba opäť spracovať, no a také troj-, štvor-uholníky s pomocou radielka či kolieskom na pizzu sú rýchlejšie hotové" :)
jerica
evulienka , ešte si dám deci bieleho , chrumky.
angelheart
Ďakujem, že ste sa ozvali k môjmu sójovému rezňu, lebo inak by som nenatrafila na tento skvelý recept. Dnes som ho vyskúšala, len z jednej dávky-nebolo viac paštéty-ale na budúce toho bude omnoho viac. Je to úžasné, jednoduché a najmä ultra rýchle :)
sherin
Jaruska, ja si dam dve deci cerveneho, vraj je zdravsie....... ;-)
sherin
mila angelheart, tesim sa, ze ti chutili moje chipsy :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia