Langoše z mikroténového sáčku

cukrarka - bez fotkycukrarka, 30. apríla 2010

Suroviny

80 dkg
1 kelímok
1 kelímok
2 ks
1 ks
2 kávové lyžičky
trošku podľa chuti




Postup

  1. 1

    Droždie rozmrvíme a všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Potom cesto vložime do vačšieho olejom vymasteného mikroténového sáčku a necháme v chladničke 24 hodín vykysnúť. Z mikroténového sáčku vyberáme cesto tvarujeme langoše, ktorého v oleji vyprážame.

  2. 2

    Výhoda tohto receptu je, že si môžeme vypražiť len toľko langošov, na koľko máme chuť a vždy sú čerstvé, cesto môže byť v chladničke do 3 dní...

Diskusia k receptu

alexdidi
Robím ich podľa rovnakého receptu už celé roky.Sú naozaj výbornéééé!Vrele doporučujem.
monika72
Ja ich robievam tiež ale bez vajíčok a z 1kg múky a sú fantastické-dokonca ich robím plnené na polovicu dám kečup,saláma ,cibuľa,syr,cesnak....ochutím korením na pizzu preložím konce stlačím a vyprážam.Je to super!K tomu veľa zeleniny...
evanaaa
Mohli by sa tie langošem robiť aj z celozrnnej múky? Chcem to niekedy vyskúšať,ale bez tej rasce.
zdezda
:-))) aj u nás sú obľúbené, tiež ich robím z 1kg múky, nedávam cesto do sáčku, ale do veľkej misy-rýchlokvasky s vrchnákom, no a stalo sa mi už, že sa nám prejedli a ostalo mi cesto tak na 4 porcie, tak som ho ponaťahovala na plech a obložila tým, čo dávam na pizzu, upiekla v trúbe- výsledok bol výborný, odvtedy to už robím stále :-)))
cukrarka
a myslím, že celozrná múka to nemôže pokaziť, skúsim aj aj z celozrnej múky a hlavne aby boli dobre potreté cesnakom, posypané syrom a trochu kečupu - no aby sa potom človek neprejedol... aj nám sa to stalo...
eunika
Dakujem,prave vcera som ten recept hladala.Je super byt na vareche a nemusiet sa hrabat 2 hodiny v hrbe vystrizkov:-)))
tinca
Tento istý recept som už pridala aj ja na Varechu. Sú výborné.
zitar
Ja ich robím tak, ako zdezda, v rýchlokyske cesto vykysne, aj je uložené v chladničke a dá sa z neho robiť čokoľvek. Výborné. Ale skúsim aj tie plnené.
buffy
Zdravím, mám otázku. Aký veľký je kelimok a či sa dá použiť aj sušené droždie. Žijem v USA a časom sa všetko zmenilo. Aj tie kelimkove veľkosti
nadia56
@evanaaa (1.5.2010 16:41)

Ked vyskusas urobit langose z celozrnnej muky a bez rasce, daj vediet, ako chutili ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia