Blíži sa nám sezóna a tak oprašujem recept, ktorý som vždy robila z viac dávok. Je to pre záhradkárov, ale aj pre nás čo Zobraziť celý popisBlíži sa nám sezóna a tak oprašujem recept, ktorý som vždy robila z viac dávok. Je to pre záhradkárov, ale aj pre nás čo si suroviny kúpime na tržnici.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Papriku zbavíme jadrovníkov, paradajky sparíme a olúpeme, cibuľu očistíme a všetko spolu zomelieme. Pridáme nakladač,cukor /dľa chuti/ aj feferónku dľa chuti,ocot, olej. Všetko dobre premiešame a za stáleho miešania varíme cca 1 hodinu.
- 2
Necháme vychladnúť, zmes rozmixujeme a do zmesi vmiešame horčicu. Naplníme do pohárikov a sterilizujeme cca 10 minút pri 90 st.C.
- 3
POUŽITIE: k mäsu pri grilovačke, k párkam, na topinky, pri zmiešení s maslom ako základ na chuťovky, ale neuškodí aj ako prídavok pod mäsko na šťave.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu