Zeleninová horčica /pochúťka/

tinca - fotkatinca, 26. apríla 2010

Blíži sa nám sezóna a tak oprašujem recept, ktorý som vždy robila z viac dávok. Je to pre záhradkárov, ale aj pre nás čo Zobraziť celý popisBlíži sa nám sezóna a tak oprašujem recept, ktorý som vždy robila z viac dávok. Je to pre záhradkárov, ale aj pre nás čo si suroviny kúpime na tržnici.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
3-4 ks
1 ks
2 dcl
1 dcl
2-5 PL
1,5 dcl




Postup

  1. 1

    Papriku zbavíme jadrovníkov, paradajky sparíme a olúpeme, cibuľu očistíme a všetko spolu zomelieme. Pridáme nakladač,cukor /dľa chuti/ aj feferónku dľa chuti,ocot, olej. Všetko dobre premiešame a za stáleho miešania varíme cca 1 hodinu.

  2. 2

    Necháme vychladnúť, zmes rozmixujeme a do zmesi vmiešame horčicu. Naplníme do pohárikov a sterilizujeme cca 10 minút pri 90 st.C.

  3. 3

    POUŽITIE: k mäsu pri grilovačke, k párkam, na topinky, pri zmiešení s maslom ako základ na chuťovky, ale neuškodí aj ako prídavok pod mäsko na šťave.

Diskusia k receptu

marlen
koľko toho nakoniec je, nerád zaváram, ale pri viacčlenných opekačkách by sa to mohlo spotrebovať hneď, nie?
kimlo
Podľa mňa by sa to nemuselo ani sterilizovať, plnotučná horčica obsahuje kyselinu benzoovú, tá má konzervačný účinok..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia