Kapustníky

egreska - fotkaegreska, 29. apríla 2010
Kapustníky
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
500 g
1/2 čl
30 g
320 ml
Plnka:
500 g
2 ks
120 g
120 g
1




Postup

  1. 1

    Vypracujeme si cesto a nechame ho nakysnut.Cibulu si orestujeme na troche oleja,pridame klobasku,slaninu,kapustu,kečupalebo pretlak.Ochutime a chvilku podusime.Nechame vychladnut a pridame popučene zemiaky.(ja nedavam vobec).Cesto si rozvalkame na hrubšie ,nakrajame na štvorce a plnime.Zabalime do gulky a vypražame vo vačšom množstve oleja do zlata.Vyberieme na servitok.

  2. 2

    Vyborná chuťovka..

Diskusia k receptu

sandratamer
To v strede obrazku vyzera ako hviezdicka, taky odlesk ci co to je. :-) Ako taky diamant na kyselej kapusce :-)
egreska
chi chi ,hej aj ja som si to všimla,asi sa mi kapusta zaleskla :-))
hanina
Aj moja stará mama robievala kapustníky, ale či takto to naozaj neviem. Vďaka za pripomenutie.
janadelfi
Treba zrátať všetky diamany na prsteni..... neviem či sa to leskne kapusta. Inak dobrý nápad - kapustníky....
alexdidi
tiež robievam kapustníky, ale bez klobásky pečené v rúre, alebo/a tie mám najradšej/naplnené kapustou, rozvalkané a pečené na platni nasucho ako lokše.Mňam, tie sú vynikajúce a diétnejšie.
vavrinec
Kapustníky a nebo syrovníky dělávala moje tchýně (svokra) a měla je vynikající. Dej jí Pán Bůh věčnou slávu. A byly jen s dušeným zelím a nebo směsí sýrů, ani moje bývalá se je nenaučila a já je nemám komu dělat. Měl jsem je rád i studené.
1956
Ja tiež robievam kapustíky, ale tiež bez klobásky, dávam oškvarky a vysmaženú oravskú,alebo domácu prerastenú slaninku, pridám pokrájanú kyslú kapustu, chvíľu podusím a nakoniec pridám popučené varené zemiaky. Osolím, okorením a pridám majoránku/ja mám rada viacej/ hlavne keď je domáca a dobre ju pomrvíme medzi prstami alebo v dlani. Vykysnuté cesto pokrájam na väčšie kocky, ktoré naplním plnkou, urobím batôžtek, alebo väčšiu guľu, ktorú potom trochu na plechu roztlačím, potriem rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry. Mám ich rada, ešte horúce, ale vynikajúce sú aj studené.Škoda, že sa nedajú poslať emailom. Dobrú chuť.
hannah22
@1956 , daj to do receptov, takto sa stratí a číta sa dobre ,@egreska super foto a aj receptík vyzerajú tak mňam... :))
veronka8
nooooooooo kapustníky som už dávno nerobila...........
ja ich robím aj nasladku s orestovanou kapustou s cukrom a so škoricou...........
zdezda
:-))) keby existoval klub jedákov kapusty na všetky spôsoby, som určite v ňom, zbieram recepty s kapustou :-))), tento som nemala, prikladám a ďakujem
bambulka51
Moja babka ich tuším robila len s cibuľkou, s cukrom a škoricou,boli výborné (asi tak ako Ty veronka8.
frezia68
U nás sú kapustníky kysnuté cesto plnené nasekanou,udusenou,sladkou kapustou-trocha soli,korenie a cukor.
frezia68
A zabudla som,pečené ako buchty v rúre a nie vyprážané.Aj tak sa dá.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia