Recept mám od svokry, je veľmi jednoduchý, ide v podstate o biely chlieb, dá sa upiecť v prípade, že nemáte doma žiadne zásoby pečiva. Zobraziť celý popisRecept mám od svokry, je veľmi jednoduchý, ide v podstate o biely chlieb, dá sa upiecť v prípade, že nemáte doma žiadne zásoby pečiva. Je veľmi chutný. My ho robievame na Vianoce a Veľkú Noc.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z vody, droždia a trošky cukru pripravíme kvások, necháme podkysnúť.
- 2
Preosejeme hladkú múku, pridáme rascu, kvások, vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme postáť prikryté 10 minút.Cesto rozťaháme rovnomerne na vymastený plech a dáme piecť asi na 180 C° do stredu rúry.
- 3
Slaninku nakrájame nadrobno, opražíme a v polovici pečenia (asi po 20 minútach) rozotrieme aj s vypekom na kabáč. Dopečieme, podávame k šalátom, syrom, šunke, kapustnici.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len on dal do cesta uvarené zemiaky a vrch potrel cesnakom zmiešaným so soľou. Vyskušala som to je to fantastické.
naučila ma ho moja maminka............