Nátierky (recepty chronologicky)

prazdny

Hummus

Bezmäsité jedlá

Na Blízkom východe som nikdy nebola, ale som rada, že vymysleli hummus. Jeden z...

prazdny

Pomazánka MŇAM

Bezmäsité jedlá

Táto pomazánka patrí k našim obľubeným, pretože má svoju vynimočnú chuť. Pripravujeme ju svojim priateľom ako pochúťku,...

prazdny

Syrovo-cesnaková pomazánka

Bezmäsité jedlá

Pomazánka je tradične podávaná pri slávnostnejších rodinných hromadách, kde sa zvlášť cení rýchly a geniálne jednoduchý...

prazdny

Nivová pomazánka

Bezmäsité jedlá

recept mám od jednej kamarátky, , mám ho rada kôli rýchlosti a neskutočne výborne chutí... aj ako...

prazdny

Teplá pomazánka z baklažánov

Bezmäsité jedlá

Keďže baklažány sú teraz dostupné celý rok, nevieme doma bez tejto pomazánky existovať. Je vhodná...

prazdny

Nátierka z pečenej tekvice Hokkaido

Bezmäsité jedlá

Pečenú tekvicu Hokkiado odporúčam tiež ako prílohu k pečenému mäsu alebo len tak s chlebíkom.

prazdny

Piripiri a´la Egi

Bezmäsité jedlá

A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...

prazdny

Pochúťka pre chlapov

Bravčové mäso

Chcem vám poradiť, ako so ženou vybabrať, keď nezaregistruje, že ste už doma a...

prazdny

Cukinová nátierka

Nátierky

Cukinu a vôbec zeleninu milujem pre jej chuťové vlastnosti a rýchlu prípravu. Tento recept mám od...

prazdny

Paprikovo–rajčinová nátierka

Bezmäsité jedlá

Rajčiny uvaríme a pretlačíme cez sito. Umytú papriku pomelieme s ostatnými prísadami a zamiešame do rajčinového...

prazdny

Petržlenová nátierka

Bezmäsité jedlá

Petržlen a mrkvu najemno nastrúhame.

prazdny

Kalerábová nátierka s chrenom

Bezmäsité jedlá

Kaleráb očistíme, umyjeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, vložíme do misy, pokvapkáme šťavou z...

prazdny

Zelerová nátierka so syrom a paprikou

Bezmäsité jedlá

Očistený surový zeler postrúhame, pridáme majolku, smotanu, nastrúhané 2 druhy tvrdého syra, varené...

prazdny

Veľkonočná vaječná paštéta

Nátierky

Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na oleji, pridáme rozdrobené droždie, necháme ho rozpustiť, zalejeme mliekom...

prazdny

Vajíčková nátierka

Nátierky

Vajíčka necháme vychladnúť a potom ich nakrájame alebo postrúhame na hrubšom strúhadle.

prazdny

Syrová nátierka s vajcom a mäsom

Nátierky

Údené mäso dáme do vriacej vody a uvaríme domäkka. Vajcia uvaríme natvrdo.

prazdny

Farebná veľkonočná nátierka

Bezmäsité jedlá

Mrkvu a zeler najemno nastrúhame, pór nakrájame na tenké kolieska a sparíme. Vodu zlejeme, ...

prazdny

Mexická omáčka (salsa)

Bezmäsité jedlá

Olúpané zrelé i zelené rajčiaky bez zrniečok podusíme v hrnci.

prazdny

Tvarohovo– lososová nátierka

Bezmäsité jedlá

Údeného lososa nakrájame na rezančeky, pridáme tvaroh, smotanu, biely jogurt, nasekanú pažítku, ...

prazdny

Šunková nátierka

Bravčové mäso

Tavený syr, maslo, tvaroh a majonézu rozmiešame. Šunku jemne nasekáme alebo pomelieme a vmiešame...

prazdny

Bylinkovo– reďkovková nátierka

Bezmäsité jedlá

Vajcia olúpeme a nasekáme nadrobno, reďkovky umyjeme a nastrúhame nahrubo.

prazdny

Bylinkovo–zemiaková nátierka

Bezmäsité jedlá

Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...

prazdny

Francúzska nátierka

Bezmäsité jedlá

Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...

prazdny

Jarná bylinková nátierka

Nátierky

Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...

prazdny

Grécke tzaziky

Nátierky

Všetky suroviny premiešame, necháme ich odstáť cez noc a podávame s kúskom chleba so šunkou.

prazdny

Hubová paštéta

Kuracie mäso

Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť...

prazdny

Hubová pochúťka na chlieb

Bezmäsité jedlá

Očistené huby nakrájame na menšie kúsky a na oleji urestujeme. Osolíme, ochutíme rascou, podlejeme...

prazdny

Šampiňónová nátierka s vínom

Bezmäsité jedlá

Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...

prazdny

Tvarohová nátierka s hubami

Bezmäsité jedlá

Očistené huby udusíme na časti slaniny s rascou a v mäsovom mlynčeku ich pomelieme spolu s vajcami...

prazdny

Hrianky s hubovou nátierkou

Bezmäsité jedlá

Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné...

prazdny

Grécka nátierka s olivami

Bezmäsité jedlá

Zo syra zlejeme vodu, opláchneme ho a zalejeme mliekom. Necháme ho niekoľko hodín odstáť, aby sa soľ...

prazdny

Sedliacke rebierko

Bravčové mäso

Bravčové mäso umyjeme, narežeme na rezne, zľahka naklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme.

prazdny

Šmirkas s plátkami oravskej slaninky

Bezmäsité jedlá

Bryndzu vymiešame s paprikou, pridáme korenie, rascu a soľ.

prazdny

Domáci kečup

Bezmäsité jedlá

Paradajky pred varením ošúpeme. Varíme všetky suroviny spolu 2 hodiny.

prazdny

Pikantná bryndza

Nátierky

Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.