Toastová fazuľová paštéta pikant

Branislav Krestián
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 25. marca 2010
Toastová fazuľová paštéta pikant
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Uvarenú fazuľu zmixujeme, pridáme nadrobno nasekanú zelenú papriku, čili, najemno nastrúhaný syr.

  2. 2

    Rozriedime kečupom alebo pretlakom, spolu premiešame a podávame na opečenom toastovom chlebe alebo bagete.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Výborná nátierka je aj z iných druhov strukovín, vyskúšajte napríklad cícer. Ten je základom orientálnej pochúťky hummus, do ktorej sa pridáva olivový olej, citrónová šťava, rasca a čili papričky.

Diskusia k receptu

kuchticka
Vsetky strukoviny su zname, ako nahrada za maso, lebo obsahuju bielkoviny. Teda zasytia a ked ich pripravime tak aby nam chutnali nemusime zhanat maso.
Potrebovali by sme vela receptov od veganov na tie dobroty zo strukovin.
retig
Preboha, ako môžeme rozriediť "kečupom ALEBO pretlakom". To je ako keby sme chceli sladiť cukrom alebo cukrovou repou.
vcelka
Kuchár asi myslel, že si to môže rozriediť každý podľa chuti a v závislosti aj od toho, aký kečup a aký pretlak má... Skôr ide o nápad, než o presnú receptúru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia