![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubová pochúťka na chlieb
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky a na oleji urestujeme. Osolíme, ochutíme rascou, podlejeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohová nátierka s hubami
Očistené huby udusíme na časti slaniny s rascou a v mäsovom mlynčeku ich pomelieme spolu s vajcami...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hrianky s hubovou nátierkou
Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grécka nátierka s olivami
Zo syra zlejeme vodu, opláchneme ho a zalejeme mliekom. Necháme ho niekoľko hodín odstáť, aby sa soľ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sedliacke rebierko
Bravčové mäso umyjeme, narežeme na rezne, zľahka naklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šmirkas s plátkami oravskej slaninky
Bryndzu vymiešame s paprikou, pridáme korenie, rascu a soľ.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzová nátierka
Všetky suroviny spolu dobre vymiešame a natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šmirkas
Maslo vymiešame, pridáme bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a zmiešame.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slivková nutela
Slivky odkôstkujeme a zomelieme, pridáme kryštálový cukor. Varíme a miešame, až kým hmota zhustne....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slivkový lekvár so škoricou
Rozpolené odkôstkované slivky rozvaríme alebo pomelieme. Slivkovú kašu zasypeme kryštálovým cukrom, primiešame škoricu a necháme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mirabelková marmeláda
Mirabelky sa zle zbavujú kôstok, preto ich dáme celé osušené a umyté do kastróla, popučíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Džem z jahôd, rebarbory a malín
Jahody umyjeme, dáme odkvapkať, odstránime stopky, nakrájame na malé kúsky a odvážime (600 g)....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Diétny jablkový lekvár
Olúpané a na hrubom strúhadle nastrúhané jablká dáme do väčšieho hrnca. Pridáme diétny želírovací cukor, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Džem z bazy čiernej
Plody bazy umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Bazu zmiešame vo väčšom hrnci s citrónovou šťavou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Diétna čučoriedková marmeláda
Recept na chutnú marmeládu nám poradila televízna a rozhlasová moderátorka Eva Pribylincová.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sardinková nátierka
Sardinky rozotrieme s maslom, pridáme postrúhanú cibuľu, olej a dobre vymiešame. Natretý chlieb ozdobíme...