
Segedínsky guláš z kuracích stehien
U nás obľúbené jedlo, z trošku iných surovín ako býva zvykom. Základom sú kvalitné suroviny....

Polenta s hubami a cuketou
Námet na rýchly obed alebo večeru pred nastávajúcou sezónou cukiet....

Raw cuketové špagety
Cuketu poriadne umyjeme a špiralizérom ju nastrúhame na špagety. Trošku zasolíme a necháme odstáť, kým...

Hráškové rizoto s tofu
Ak doma máte čerstvý hrášok, spravte si fantastické rizoto, ktoré chutí veľkým aj malým a...

Tatársky biftek
Jednoduchý a rýchly recept na legendárnu dobrotu, ktorú ocenia všetci gurmáni.

Plnený jarný kaleráb
Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

Bezlepkový cuketový koláč s kôprom
Aj vám už dozrievajú cukety v záhradke alebo ste si z trhu priniesli domov túto obľúbenú zeleninu?...

Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou
Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej...

Ohnivý slaný dezert
Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať...

Burger s trhaným kuracím mäsom
Vyskúšajte tieto chutné burgre s mäkučkým trhaným mäskom. Príprava je ozaj jednoduchá a isto ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát....

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....

Zapekaná cvikla podľa Petra Šarkana Nováka
Jednoduchý a rýchly recept na zaujímavé a zdravé jedlo, na ktoré budete potrebovať iba pár surovín....

Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom
V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom...

Grilované sweet chilli tofu so šalátom
Tip na víkendovú grilovačku - stačí hodiť na panvicu, opiecť z oboch strán a môžete...

Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná
Tieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté....

Losos v hráškovom kréme s baby cviklou a baklažánom
Umytého a osušeného lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme soľou a grilujeme približne 4 minúty z každej strany....

Vyprážané tofu v sezamovej strúhanke
Milujete chute Ázie? V tom prípade sa vám vyprážané tofu so sezamom bude veľmi páčiť! Vyskúšajte sami...

Tvarohové guľky s makom na malinovej omáčke
Tradičná slovenská dobrota z tradičných slovenských surovín.

Jahňacie lýtko s krupotom s medvedím cesnakom
Jahňacie lýtko opečieme na oleji zo všetkých strán a vložíme do pekáča. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú...

Bataty plnené tofu
Poznáte bataty? Sladké zemiaky, ktoré prekvapia lahodnou chuťou a tiež nízkym glykemickým indexom. Ak hľadáte...

Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...

Zemiakové placky - nalešniky - so škvarkami a šunkou
Moje domáce abovské škvarky, spolu s údenou slaninou a päťmäsovými klobásami, mi nemilosrdne skonfiškovali „colňáci“...

Ratatouille
Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.