Foto: frezia68
Už sú tu podobné recepty, ale trochu sa líšia. Pozerala som na STV Folkloriku a tam šikovná kucháročka z Čirča varila striasku. Zobraziť celý popisUž sú tu podobné recepty, ale trochu sa líšia. Pozerala som na STV Folkloriku a tam šikovná kucháročka z Čirča varila striasku. Pretože je teraz sezóna kyslej kapusty a obed je raz-dva, pripomínam ten recept starých mám. Ináč kuchárka zdôrazňovala, že všetko má BIO, od zemiakov... domáce. Teda zdravé, ale ja negazdujem a aj z kupovaného mi chutilo toto skromné, ale chutné jedlo. Množstvo surovín použijeme podľa počtu osôb.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistím a uvarím zemiaky nakrájané na kocky.
-
2
Vyberiem kyslú kapustu z nálevu, nakrájam...
-
3
Kým sa varia zemiaky, nakrájam slaninu na kocky, popražím...
-
4
Na slaninu pridám trocha múky a urobím zásmažku. Zemiaky sa uvarili, tak kapustu dám na sitko a prelejem vodou zo zemiakov, scedím a potom dám kapustu na zásmažku, miešam, pár minút podusím. Potom pridám uvarené zemiaky, premiešam, ochutnám a ak chutí, podávam.
- 5
Tento "náročný" recept je hotový za 20 minút, ale je chutný. A komu sa máli, pridá si hoci rezeň :-).
Tiež zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Och, že kritiku! Dobre si urobila, že si pripomenula:-) také vzácne recepty treba pripomínať, najmä, keď príde inšpirácia, čo dnes variť? Vďaka za recept, zajtra sa ide na to:-)
Inak na vareche bol už podobný recept a volalo sa to strašanka. To preto lebo na konci je potrebné poriadne zatriasť hrncom ,aby sa to dobre premiešalo. Zrejme to má byť aj pri tejto striaske.
Vyborny recept, ale tu zaprazku by som tiez vynechala.