Foto: lunalu
Super domáca pizza, zábava pre celú rodinu.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
22 g čerstvé |
|
100 ml |
|
200 ml vlažná |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
500 g |
|
2 PL |
|
Omáčka: | |
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
Navrch (čo doma máme): | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(tvrdý, niva, mozzarella...) |
|
Postup
-
1
Cesto: Pripravíme si kvások (vlažné mlieko, droždie, cukor), počkáme 10 minút kým nakysne. Zmiešame múku, vodu, olivový olej, soľ a kvások. Vypracujeme cesto a necháme zakryté nakysnúť cca 40 minút na teplom mieste.
- 2
Pripravíme si omáčku. V miske zmiešame pretlak, kečup, bazalku, olivový olej, soľ, cesnak. Ja si vždy v miskách pripravím aj ostatné veci, aby si moje deti mohli na pizzu dať čo chcú.
- 3
Cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme, môžeme urobiť jednu veľkú, alebo x malých pizziek (veľkosť je na vás). Na pizzu naukladáme dobroty podľa chuti. Omáčka, šunka, olivy, kukurica, syr...
- 4
Pečieme pri 200 stupňoch 20 minút. Dobrú chuť ?
- 2
Akože, keď použijem klasické droždie, tak bude pizza iná, ako keď použijem sušené? Hm, zaujímavé. A ja som celý život v tom, že je to furt tá istá vec, len v inom stave -:D
Skôr si myslím, že používajú sušené preto, lebo klasické nevyrábajú / nedovážajú v takom množstve, ako my, Česi, Maďari, Poliaci. Čerstvé droždie je nedostatkové - spomínal to Jamie Oliver (Anglicko ), Martha Stewart (USA).
www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Pizza-Margherita-Napoletana...
Ved hlavne ze kecup a kukurica ti nevadia
Nie som kuchár, nie som ani Talian,
som mama 3 deti. Môžem zmeniť názov na moravské koláče na slano, ak vám to urobí radost. Dala som recept, lebo nám chutilo.