Bublanina od Katie zo špaldovej múky - zmenená pre HIT
Prepeličie vajíčka, vanilkový cukor a trstinový cukor vymiešame do penista. Postupne primiešame olej, mlieko...
Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.
Krémový zákusok troch chutí
Jablká, tvaroh a puding v jemnom zákusku, ktorý prekvapí svojou sviežou chuťou.
Plnená kelová hlava
Jesenný recept pre tých, ktorí sú leniví robiť plnené kelové listy.
Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....
Tradičná ťahaná štrúdľa s jablkami a so škoricou
Pustite sa spolu s naším podrobným obrázkovým postupom do prípravy výbornej ťahanej štrúdle. Naplníme ju šťavnatými...
Polievka z leča
Ostalo mi z raňajok veľa leča (klasika cibuľa, paprika, paradajka a vajce), tak som ukuchtil takúto polievku....
Omáčka zo slaného karamelu
Príprava omáčky zo slaného karamelu si vyžaduje trocha zručnosti, absolútne dodržanie receptu a dobrý odhad....
Jablkový koláč – Apple pie
Koláčik z dvoch vrstiev cesta a jablkovej náplne. Vrchné cesto môže byť kladené vcelku alebo ako jednotlivé pásiky do tvaru mriežky....
Nutellové rožky
K preosiatej múke som pridala soľ a premiešala. Zvlášť v miske som zmiešala cmar s cukrom,...
Retro parížsky šalát na raňajky
Salámu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme na jemno a vložíme do veľkej misy. ...
Slivkový koláč s makom a mrveničkou z odmerky
Chutný koláč. Postup pečenia jednoduchý, dávkovanie surovín z odmerky, cesto kefírové aj s detskou krupicou, mak a čerstvé slivky...
Tekvicovo-hruškový koláč s mascarpone krémom
Náš tekvicovo-hruškový koláč je plný jesenných chutí a farieb....
Silná hovädzia polievka s cesnakom (Tirit çorbası)
Fantastická polievka, ktorá chutí najlepšie dobre horúca a štipľavá. Stačí len chlieb alebo pečivo a máte na stole obed či večeru pre celú rodinu!...
Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....
Huby v hubovom vývare
Nic, než očištěné, houby, vodu, sůl a sklenice, nejsou třeba. Přesto si uděláte super zavařené houby, připravené ihned k použití....
Čína ako mi chutí
Po dlhom čase som si všimol v obchode pekinskú kapustu a hneď som vedel, že si...
Krehký makový závin z tvarohového cesta
Závin z jednoduchého tvarohového cesta skvelo dopĺňa lahodná maková plnka.
Strapačky s kyslou kapustou, opraženou slaninou a cibuľou
Dnešný neplánovaný pochúťkový obed....
Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...
Restovaná ryža Chaufa
Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom....
3x linecké koláčiky, klasické, makové i orechové
Upečte si až tri druhy výborných lineckých koláčikov. Klasické, ktoré všetci milujeme, ale aj...
Karfiolová polievka s paradajkami, maslovou zápražkou a rýdzikmi
Tuhle polívku vařila maminka. Na závěr přidala ještě trošku krupek trhaných....
Jahodové risotto
Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru...
Pečené syrové zemiakové placičky
Ak čakáte návštevu, alebo len tak máte chuť na niečo malé pod zub či pochúťku k TV, vyskúšajte tento recept....
Pečený čučoriedkový cheesecake
Pripravíme si formu s priemerom 24 cm, ktorej dno obložíme papierom. Sušienky (bez krému) rozdrvíme...
Bezlepkový karamelovo-škoricový cheesecake
Karamelová omáčka: Vodu s cukrom dáme variť na najvyššiu teplotu. Keď cukor začne karamelizovať, teplotu...
Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa
Štandardne sa vraj obrátené rezne majú robiť z hovädziny. Skúšala som, ale viac nám chutí táto bravčová verzia....