Plnené kokosky fotorecept
Foto: olinecka
Obľúbené kokosky pre milovníkov kokosu. Nesmú chýbať na
svadbách, oslavách, vhodné na sviatočné posedenie.
Zdroj: Môj recept na linecké kolieska
porcií
príprava
na 170-150 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme nad parou so štipkou soli. Dávam do pozornosti, aby misa na vodnom kúpeli nebola vo vode, ale iba nad parou, aby sa bielky neuvarili. Postupne pridáme cukor, šľaháme nad parou na miernom plameni do rozpustenia cukru. Vznikne lesklá bielková hmota. Po vyšľahaní zložíme z vodného kúpeľa a varechou vmiešame strúhaný kokos.
-
2
Upiekla som aj linecké kolieska, ktoré použijem na plnenie.
-
3
Plech vyložíme papierom na pečenie. Bielkovo-kokosovú hmotu môžeme dať do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou alebo na plech dávame lyžicou kôpky. Rúru predhrejeme na 170 stupňov pečieme 15 minút. Následne stiahneme teplotu na 150 stupňov a pečieme ďalších 10-15 minút.
-
4
Pripravené kokosky, linecké kolieska, lekvár ríbezľový domáci.
-
5
Lekvárom potrieme linecké kolieska a zlepujeme s kokoskou.
-
6
Na vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu, do ktorej namáčame spodnú časť zlepených kokosiek. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu