Bezlepkový čučoriedkový koláč pečený vo forme na biskupský chlebíček
Foto: potravinarskavyrobaliana
Šťavnatý a voňavý po čučoriedkach - taký je bezlepkový čučoriedkový koláč pečený vo forme na biskupský chlebíček.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky a žĺtky oddelíme. Do misky so žĺtkami pridáme grécky jogurt, 100 g práškového cukru, Vanilínový cukor Liana, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna a vyšľaháme. Neskôr pridáme olej. Z Cake mix Liana odoberieme 1 PL a zmiešame s čučoriedkami. Do žĺtkovej peny vmiešame Cake mix Liana.
- 2
Bielky vyšľaháme najprv samostatne do peny, potom pridáme 125 g práškového cukru a všetko spolu vyšľaháme ešte do tuha.
- 3
Do žĺtkovej zmesi opatrne vmiešame polovicu snehu, neskôr druhú polovicu spolu s čučoriedkami.
- 4
Cesto rozotrieme do formy na biskupský chlebíček, ktorú sme vymazali maslom a vysypali kokosom.
- 5
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 50 minút.
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu