Zemiakovo-syrové kysnuté pagáče
Foto: sonulienka
Vyskúšajte tieto pagáčiky, určite Vám budú chutiť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
800-900 g |
|
300 ml |
|
450 g |
|
42 g |
|
150 g roztopená |
|
2 PL |
|
4 ČL |
|
2 ks |
|
1100 g (uvarené v šupke) |
|
200 g |
|
100 g |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások - do trošky mlieka s cukrom primiešame rozdrobené droždie a necháme napučať. Múku preosejeme, pridáme rozpustenú masť, žĺtky, zvyšný cukor, soľ, zvyšné mlieko rozšľahané s kyslou smotanou a na koniec pridáme kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu. Potom cesto vyvaľkáme a na vyvaľkané cesto dáme maslo nemusí byt rozpustené. Nastrúhame polovicu uvarených ošúpaných zemiakov a polovicu nastrúhaného syra a poskladáme. Necháme 20 minút odpočinúť. Toto zopakujeme ešte raz čiže rozvaľkáme, ale nedávame už maslo, len nastrúhané zemiaky a syr. Znovu preložíme a necháme tiež 20 minút odpočinúť. Nakoniec cesto rozvaľkáme do štvorca hrúbky 1,5-2 cm a nakrájame na štvorčeky. Ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme bielkami, posypeme sezamom.
-
2
Pečieme na 200 stupňov 25-30 minút. Vyšlo mi na štyri plechy 90 kusov.
-
3
No a tu už sú naservírované a môžeme koštovať.
-
4
A koštujeme.
-
5
Vyskúšajte, možno aj Vám budú tak chutiť ako nám.
Srdečne ďakujem a pozdravujem.
Srdečne ďakujem.