Syrové pagáče
Syrové pagáče

Zemiakovo-syrové kysnuté pagáče

sonulienka - fotkasonulienka, 6. januára 2024

Vyskúšajte tieto pagáčiky, určite Vám budú chutiť.

90
porcií
100 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

800-900 g
300 ml
450 g
42 g
150 g roztopená
2 PL
4 ČL
2 ks
1100 g (uvarené v šupke)
200 g
100 g
Na potretie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások - do trošky mlieka s cukrom primiešame rozdrobené droždie a necháme napučať. Múku preosejeme, pridáme rozpustenú masť, žĺtky, zvyšný cukor, soľ, zvyšné mlieko rozšľahané s kyslou smotanou a na koniec pridáme kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu. Potom cesto vyvaľkáme a na vyvaľkané cesto dáme maslo nemusí byt rozpustené. Nastrúhame polovicu uvarených ošúpaných zemiakov a polovicu nastrúhaného syra a poskladáme. Necháme 20 minút odpočinúť. Toto zopakujeme ešte raz čiže rozvaľkáme, ale nedávame už maslo, len nastrúhané zemiaky a syr. Znovu preložíme a necháme tiež 20 minút odpočinúť. Nakoniec cesto rozvaľkáme do štvorca hrúbky 1,5-2 cm a nakrájame na štvorčeky. Ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme bielkami, posypeme sezamom.

    Zemiakovo-syrové kysnuté pagáče - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme na 200 stupňov 25-30 minút. Vyšlo mi na štyri plechy 90 kusov.

    Zemiakovo-syrové kysnuté pagáče - obrázok 2
  3. 3

    No a tu už sú naservírované a môžeme koštovať.

    Zemiakovo-syrové kysnuté pagáče - obrázok 3
  4. 4

    A koštujeme.

    Zemiakovo-syrové kysnuté pagáče - obrázok 4
  5. 5

    Vyskúšajte, možno aj Vám budú tak chutiť ako nám.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia