Zemiakovo-syrové kysnuté pagáče
Vyskúšajte tieto pagáčiky, určite Vám budú chutiť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 800-900 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 450 g | 
                                                             | 
                                                    
| 42 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g roztopená | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1100 g (uvarené v šupke) | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na posypanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Urobíme si kvások - do trošky mlieka s cukrom primiešame rozdrobené droždie a necháme napučať. Múku preosejeme, pridáme rozpustenú masť, žĺtky, zvyšný cukor, soľ, zvyšné mlieko rozšľahané s kyslou smotanou a na koniec pridáme kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu. Potom cesto vyvaľkáme a na vyvaľkané cesto dáme maslo nemusí byt rozpustené. Nastrúhame polovicu uvarených ošúpaných zemiakov a polovicu nastrúhaného syra a poskladáme. Necháme 20 minút odpočinúť. Toto zopakujeme ešte raz čiže rozvaľkáme, ale nedávame už maslo, len nastrúhané zemiaky a syr. Znovu preložíme a necháme tiež 20 minút odpočinúť. Nakoniec cesto rozvaľkáme do štvorca hrúbky 1,5-2 cm a nakrájame na štvorčeky. Ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme bielkami, posypeme sezamom.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pečieme na 200 stupňov 25-30 minút. Vyšlo mi na štyri plechy 90 kusov.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
No a tu už sú naservírované a môžeme koštovať.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
A koštujeme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Vyskúšajte, možno aj Vám budú tak chutiť ako nám.
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Srdečne ďakujem a pozdravujem.
Srdečne ďakujem.