Orechový zákusok
Orechový zákusok

Orechové rezy s minerálkou a krémom fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 4. januára 2024
Orechové rezy s minerálkou a krémom (fotorecept)
Foto: helena10

Chutia vynikajúco.
Zdroj: Inšpirácia z YouTube

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Orechové cesto s minerálkou:
3 ks
200 g jemný
200 ml
150 g mleté
2 PL mleté (nemusia byť)
250 g
1 bal.
300 ml (jemne sýtená)
Krém:
3 ks
180 g
2 bal.
200 g
Na zdobenie:
 mleté




Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajcia vyšľahám s cukrom na bielu hmotu. Miernym prúdom pridávam olej, potom nasypem za šľahania mleté vlašské orechy, slnečnicové semienka, následne múku s kypriacim práškom a nakoniec vlejem pomaly jemným prúdom minerálku Budiš – jemne sýtenú. Dostanem orechové cesto na korpus.

  2. 2

    Hotové cesto vylejem na hlboký plech s rozmermi 20 x 30 cm, ktorý som vopred vystlala papierom na pečenie až nad okraj. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Skontrolujem špajľou. (Jednoduchšie je piecť na veľkom plechu 30 x 40 cm a po upečení rozrezať na 2 rovnaké korpusy o rozmeroch 20 x 30 cm. Aj tu treba pečenie sledovať.)

  3. 3

    Krém si uvarím, kým sa pečie cesto. V kastróle vymiešam celé vajcia s cukrami a za stáleho miešania na miernom ohni uvarím. Keď vaječná zmes vrie, chvíľku varím. Pridám do vriacej zmesi na menšie kocky nakrájané maslo izbovej teploty a nevarím už. Miešam, aby sa maslo rozpustilo a zmes zjednotila. Nechám celkom vychladnúť – na zimno. Netreba prikrývať. Celkom studený krém vyšľahám ručným mixérom.

    Orechové rezy s minerálkou a krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý korpus prerežem na 2 rovnaké tenšie platy. Krém rozdelím na polovice a natieram obidva pláty. Vrch zákusku som posypala mletými vlašskými orechmi. Najlepšie je zákusok na celú noc odložiť do chladničky.

Diskusia k receptu

helena10
@olinecka , vďaka za nahliadnutie rcp. Oplatí sa upiecť. V novom roku 2024 želám veľa zdravíčka, šťastia a Božieho požehnania.

1x alda