Celozrnný chlebík so špenátom a syrom
Ešte pred rokom som pri surfovaní webom natrafila na zaujímavo vyzerajúci recept chleba, kde sa do...
Šalát s avokádom, feniklom a zelerom
Najprv som chcela urobit niečo s jedným avokádom, čo mi zostal v chladničke, potom som...
Kuracie prsia v koriandrovo-jogurtovej omáčke
Na prípravu tohto receptu ma inšpirovala Michsamant, s jej báječnými kuracimi stehienkami. Keďže mi na parapete...
Rustikálny chlieb s čiernymi olivami a žitným kváskom
Milujem čierne olivy, mohla vy som ich jesť v akomkoľvek množstve, ale môj muž nie...
Pizza caprese con rucola fresca
Najlepšiu pizzu vám neurobí nik doma a zriedkavo v luxusných reštauráciách. Moju najlepšiu pizzu som jedla...
Stredomorský steak z tuniaka
Tento veľmi chutný a zdravý recept som robila už dávnejšie. Robím však momentálne opatrovateľku 2 psov,...
Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami
Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme...
Plnené kalamáre na portugalský spôsob
Včera som sa takmer zadusila kostičkou z kapra (to sa mi stalo prvýkrát v mojom živote), ...
Košíčky plnené tatarákom z lososa a karí dipom
Vianoce sú čas, keď sa sťahujem do kuchyne. Kto v práci prichádza do styku hlavne...
Krevetový šalát na göteborgský spôsob
Keď som na jeseň navštívila Göteborg, netušila som, že toto mesto je preslávené všakovakými špecialitami...
Parmezánové vežičky
Keď som rozmýšlala, čo by bolo vhodnou prílohou k lososovi na štedrovečernom tanieri, majonézový zemiakový...
Bazalkové muffiny s kozím camembertom
O 2 dni Štedrý večer, každý sa teší na nejakú rybu, len moja dcéra ryby...
Špaldovo-ražné bagetky s opraženou cibuľkou
Keďže čas Vianoc je tradične charakterizovaný masovým prejedaním sa, možno by bolo vhodné nahradiť časť majonézového...
Bagety Anisa Bouabsasa
Na webe koluje niekoľko variácií bagiet, ktorých pôvodným autorom je vychýrený parížsky pekár Anis Bouabsas...
Slané linecké košíčky s kôprom
Chcem na Vianoce pripravič slané košíčky plnené tatarákom z údeného lososa, preto som presurfovala viaceré stránky,...
Ciabatta s ražným kváskom
Kedže môj predchádzajúci recept bol o tom, ako urobiť doma ražný kvások, upiekla som hneď...
Kvások z ražnej múky - starter podľa Petra Reinhardta
Chlieb pečiem doma už dávno, ale až preniknutie do tajomstva ražného kvásku a do pečenia s...
Škvarková nátierka
Ku škvarkovým pagáčikom som si povedala, že najlepšie sa hodí škvarková pomazánka. Keď už zhrešiť,...
Škvarkové pagáčiky ľahko diétne
Pri predvianočnom upratovaní v mrazničke som našla vrecko domácich škvarkov a kedže vonku sneží ako divé, ...
Focaccia z Ligúrie
Patrí k neodmysliteľnej súčasti našej domácnosti, vždy je nejaká čerstvá alebo ako čakateľka v mrazničke...
Talianska fazuľová polievka
Keď má človek tú smolu, že má psa, ktorý berie lieky na srdce a musí...
Bazalkovo-cesnakový olej
V minulom živote som určite žila niekde pri Stredozemnom mori, lebo kombinácia vône bazalky, cesnaku...
Celozrnné žemličky
Základ receptu je z blogu Milana Gigeľa, kde bol prezentovaný ako sypané kaiserky. Kedže...