Stredomorský steak z tuniaka

tizian1cat - fotkatizian1cat, 29. decembra 2010

Tento veľmi chutný a zdravý recept som robila už dávnejšie. Robím však momentálne opatrovateľku 2 psov, kým sa moja dcéra pľačká v Pešti, tak Zobraziť celý popisTento veľmi chutný a zdravý recept som robila už dávnejšie. Robím však momentálne opatrovateľku 2 psov, kým sa moja dcéra pľačká v Pešti, tak mám čas na upratovanie v počítači, kde som našla aj fotku tohto už takmer zabudnutého receptu. Tak sa aspoň môžem s vami podeliť.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 stonky
1 ks
2 ks
2 ks, - strúčiky
10 ks, bez kostky
500 g,a pokrájané
1 hrsť
2 PL
2 ks
100 ml
4 stonky




Postup

  1. 1

    Rybie steaky pokvapkáme šťavou z citróna, posolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a dáme do chladničky.

  2. 2

    Cibuľku,, zelerové stonky a petržlenovú vňať a cesnak nadrobno nasekáme. Mierne podusíme na malom množstve olivového oleja v hlbšej panvici. Pridáme rajčiny, kapary, olivy, bobkový list a víno. Osolíme a okoreníme. Na miernom ohni necháme cca 20minút dusiť.

  3. 3

    Tuniakové steaky (môže byť aj treska) opečieme z oboch strán na panvici, na tanieri podávame s rajčinovou omáčkou a vlastnými tagliatelami. Ozdobíme bazalkovými lístkami. P.S. pridávam obrázok inovačného sušenia home-made tagliatel v Petržalke...:-)))

    Stredomorský steak z tuniaka - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne69
.....milujem stredomorsku kuchynu a tento tuniak by mi urcite chutil,aspon takto sa snazim kompenzovat slabost na kolace,ktorym fakt tazko odolavam....
zzdravo
ked kupim toho tuniaka na steak? uz som raz chcela vyskusat, ale som ho nenasla v obchodoch.
zzdravo
metro nemam blizko, to je skoda. dufam, ze raz bude aj inde dostupny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia