Špaldovo-ražné bagetky s opraženou cibuľkou
Foto: tizian1cat
Keďže čas Vianoc je tradične charakterizovaný masovým prejedaním sa, možno by bolo vhodné nahradiť časť majonézového šalatu na tanieri niečim zdravým.Napríklad nasucho opečenými špaldovo-ražnými Zobraziť celý popisKeďže čas Vianoc je tradične charakterizovaný masovým prejedaním sa, možno by bolo vhodné nahradiť časť majonézového šalatu na tanieri niečim zdravým.Napríklad nasucho opečenými špaldovo-ražnými bagetkami. Kapor by určite nenamietal.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z droždia a 100ml vlažného mlieka. Medzitým na masle opražíme do zlata cibuľku, trošku poprášime bylinkovou soľou a necháme vychladnúť.
- 2
Kvások a ostatné súčasti zmiešame dohromady na hladné cesto. Prikryjeme a necháme cca 40minút odpočívať. Pridáme opraženú cibuľku a ešte raz premiesime.
- 3
Z cesta vyformujeme 2 bagety, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 30 minút na plechu podkysnúť. Ostrým nožom alebo žiletkou urobíme priečne zárezy, potrieme bagety vodou zmiešanou s mliekom a dáme do rúry, ktorú sme predtým predhriali na 200st.C- Pečieme cca 10minút, stíšime teplotu na 180st.C a pečieme ešte 20minút alebo kým nie sú bagety zlatohnedé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu