Špaldovo-ražné bagetky s opraženou cibuľkou

tizian1cat - fotkatizian1cat, 21. decembra 2010

Keďže čas Vianoc je tradične charakterizovaný masovým prejedaním sa, možno by bolo vhodné nahradiť časť majonézového šalatu na tanieri niečim zdravým.Napríklad nasucho opečenými špaldovo-ražnými Zobraziť celý popisKeďže čas Vianoc je tradične charakterizovaný masovým prejedaním sa, možno by bolo vhodné nahradiť časť majonézového šalatu na tanieri niečim zdravým.Napríklad nasucho opečenými špaldovo-ražnými bagetkami. Kapor by určite nenamietal.

8
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
300 g
50 g
50 g
400 ml, vlažné
 ( 1 kocka )
2 KL
1 ks
20 g
 štipka




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z droždia a 100ml vlažného mlieka. Medzitým na masle opražíme do zlata cibuľku, trošku poprášime bylinkovou soľou a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kvások a ostatné súčasti zmiešame dohromady na hladné cesto. Prikryjeme a necháme cca 40minút odpočívať. Pridáme opraženú cibuľku a ešte raz premiesime.

  3. 3

    Z cesta vyformujeme 2 bagety, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 30 minút na plechu podkysnúť. Ostrým nožom alebo žiletkou urobíme priečne zárezy, potrieme bagety vodou zmiešanou s mliekom a dáme do rúry, ktorú sme predtým predhriali na 200st.C- Pečieme cca 10minút, stíšime teplotu na 180st.C a pečieme ešte 20minút alebo kým nie sú bagety zlatohnedé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia