Slané linecké košíčky s kôprom

tizian1cat - fotkatizian1cat, 18. decembra 2010

Chcem na Vianoce pripravič slané košíčky plnené tatarákom z údeného lososa, preto som presurfovala viaceré stránky, kde som našla v podstate ten istý recept Zobraziť celý popisChcem na Vianoce pripravič slané košíčky plnené tatarákom z údeného lososa, preto som presurfovala viaceré stránky, kde som našla v podstate ten istý recept na slané linecké cesto. Kedže k lososovi sa najlepšie hodí kôpor, pridala som ho aj do cesta. Tu je výsledok.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

160 g
80 g
1 ks
1/2 KL
2 PL
2 KL




Postup

  1. 1

    Na pracovnej ploche zmiešame múku s nastrúhaným studeným maslom, pridáme žĺtok, vodu, soľ a kôpor. Zmiešame na tuhé homogénne cesto. Dáme do mikroténového sáčku a necháme najmenej cez noc v chladničke.

    Slané linecké košíčky s kôprom - obrázok 1
  2. 2

    Tuhé cesto natlačíme do formičiek a pečieme pri 180st.C asi 20 minút, ešte teplé vyklopíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté plníme rôznymi náplňami. Ja budem lososom a krevetovým šalátom.

    Slané linecké košíčky s kôprom - obrázok 2

Diskusia k receptu

evusik
dobrý nápad... a zelinky aj náplne sa dajú obmieňať.... nemám také košíčky ale určite by sa dala použiť muffinková forma... vyskúšam :-)
tizian1cat
@evusik :v Tesco ich maju teraz rôzne velkosti -sú to tie klasicke plechové kosicky -este mamina v nich piekla medvedie labky.
etulik
Vyzerá to dobre, vyskúšam to a ja to urobím asi s tvarohovou penou alebo cesnakovou plnkou......:-)
alzbetka2
páči sa to aj mne, vyskúšam, len nie je preklep v hmotnosti múky?
kucharronald
môže to chutiť výborne :) Práve dnes som robil linecké koláčiky, ale sladké...tieto slané vyskúšam na silvester
babav
Vyborny napad ,hlavne s tym lososom!
maartina
chcem sa spýtať, či s tým máš skúsenosť... chcem si košíčky pripraviť vopred a dať ich do mrazáku, aby som ich mala po ruke ...a potom dodatočne už iba naplním, no mám trochu obavy, aké by potom boli
tizian1cat
vies co, neskusala som to mrazit, lebo robila som to pred Stedrym vecerom a nechcela som riskovat, ale cesto som mala v chladnicke skoro týzden a upecene boli za par minut.Ale @egreska by mohla vediet ako s mrazenim lineckeho cesta, to je specialistka na pecenie.
katka78
Už dlhšie som chcela tieto košíčky vyskúšať, dnes bola konečne príležitosť. Plnila som ich lososom, perfektne sa hodili také kôprové k nemu a doma mali úspech. S menšími formičkami budú z tohto cesta fajn jednohubky, preto si pečenie veľmi rada príležitostne zopakujem. Ďakujem za inšpiráciu @Tizian1cat :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia