Foto: tizian1cat
Chcem na Vianoce pripravič slané košíčky plnené tatarákom z údeného lososa, preto som presurfovala viaceré stránky, kde som našla v podstate ten istý recept Zobraziť celý popisChcem na Vianoce pripravič slané košíčky plnené tatarákom z údeného lososa, preto som presurfovala viaceré stránky, kde som našla v podstate ten istý recept na slané linecké cesto. Kedže k lososovi sa najlepšie hodí kôpor, pridala som ho aj do cesta. Tu je výsledok.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na pracovnej ploche zmiešame múku s nastrúhaným studeným maslom, pridáme žĺtok, vodu, soľ a kôpor. Zmiešame na tuhé homogénne cesto. Dáme do mikroténového sáčku a necháme najmenej cez noc v chladničke.
-
2
Tuhé cesto natlačíme do formičiek a pečieme pri 180st.C asi 20 minút, ešte teplé vyklopíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté plníme rôznymi náplňami. Ja budem lososom a krevetovým šalátom.
Diskusia k receptu