redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5344 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Zalejvanda

Bezmäsité jedlá

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do 250 ml osolenej vody. Po 5...

prazdny

Kvasnicová polievka s pórom

Bezmäsité jedlá

Na masle speníme cibuľu, pridáme droždie, opražíme dozlatista a zalejeme bujónom. Zahustíme svetlou zápražkou z...

prazdny

Žobrácka chlebová polievka

Bezmäsité jedlá

Do 1 l vody alebo vývaru z kostí dáme chlieb, cesnak rozotrený so soľou, najemno...

prazdny

Jemná hríbová omáčka

Bezmäsité jedlá

V hrnci s nepriľnavým povrchom zohrejeme polovicu masla, krátko na ňom speníme najemno nasekanú cibuľu a petržlenovú...

prazdny

Rýchla vaječná polievka

Bezmäsité jedlá

V hrnci na polievku rozohrejeme tuk, vlejeme naň rozšľahané vajcia a vymiešame vaječnú praženicu.

prazdny

Polievka z červenej repy

Bezmäsité jedlá

Repu ošúpeme, nastrúhame nahrubo, dáme do kastróla, pridáme ocot, soľ, zalejeme trochou...

prazdny

Staročeská bramboračka

Bezmäsité jedlá

Najskôr si uvaríme krúpy, fazuľu a pohánku. Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú koreňovú...

prazdny

Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom

Bravčové mäso

Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....

prazdny

Šumavská hovädzia pečienka

Hovädzie mäso

Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...

prazdny

Pečené jahňacie koleno na čiernom pive s karlovarskou knedľou

Hlavné jedlá

Predvarené kolená dáme na plech s nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom a trochou vývaru. Zaprášime paprikou, ...

prazdny

Cibuľová Pakkora

Bezmäsité jedlá

Typické indické predjedlo.

prazdny

Jablko pod snehom

Dezerty

Jablká očistíme a vykrojíme jadrovníky. V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme citrónovú šťavu a jablká...

prazdny

Lososové cornetto s prepeličím vajíčkom a mätovým tzatzikmi

Predjedlá

V miske vymiešame syr, nasekané krevety, nastrúhané avokádo, soľ a biele korenie. Na...

prazdny

Srnčí chrbát à la Wellington

Bravčové mäso

Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny a dusíme,...

prazdny

Liptovská kapustnica

Bravčové mäso

Bravčové mäso uvaríme, vyberieme a vývar použijeme na prípravu polievky. Do vývaru vložíme údené mäso,...

prazdny

Syrový koláč s údeným mäsom

Bravčové mäso

Cesto: Dôkladne vymiešame múku zmiešanú s 1 KL soli, maslo, vajce, vodu a vypracujeme...

prazdny

Huspenina

Bravčové mäso

Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...

prazdny

Dusená krv na cibuli

Bravčové mäso

Žemle pokrájané na kocky zalejeme krvou, pridáme nadrobno posekanú cibuľu opraženú na masti, rozotrený cesnak,...

prazdny

Domáca pečeňová paštéta

Bravčové mäso

Bravčovú pečeň zomelieme, pridáme vajcia, šľahačku, bujón, vegetu a husaciu masť.

prazdny

Pravá zabíjačková tlačenka

Bravčové mäso

Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...

prazdny

Chutná mandľová paštéta

Bravčové mäso

Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...

prazdny

Zabíjačková zemiaková baba

Bravčové mäso

Očistené zemiaky postrúhame, necháme trocha postáť, potom z nich zlejeme vodu, pridáme dobre rozšľahanú...

prazdny

Ovarová polievka

Bravčové mäso

Vývar z hláv a vnútorností precedíme, krúpy prepláchneme a uvaríme do mäkka vo vývare.

prazdny

Pečeňovo–bôčiková paštéta

Bravčové mäso

Uvarenú pečeň, bôčik, cesnak a žemle namočené v mlieku rozmixujeme alebo zomelieme najemno. Pridáme...

prazdny

Labužnícke viedenské párky

Hovädzie mäso

Z hovädzieho mäsa, 1 l vody, časti soli, sanitry a cukru si pripravíme „spojku“...

prazdny

Frankfurtské párky

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso zomelieme 2–krát cez 2 mm otvory a vymiešame s vodou na jemnú kašu. Do...

prazdny

Spišské párky

Bravčové mäso

Na prípravu spišských párkov je najvhodnejšie mäso z tretieho až štvrtého dňa po zabíjačke. Mäso každé...

prazdny

Dolnozemská klobása

Bravčové mäso

Kvalitné bravčové mäso pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8 mm dierami. Preosiatím...

prazdny

Pestro korenené klobásky

Hovädzie mäso

Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...

prazdny

Sviatočný zemiakový šalát

Bravčové mäso

Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler...

prazdny

Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku

Bezmäsité jedlá

Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...

prazdny

Zemiakový šalát s kozím syrom

Bravčové mäso

Zemiaky umyjeme, uvaríme do mäkka a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame nadrobno a opražíme...

prazdny

Zemiakový šalát s červenou repou a ovocím

Bezmäsité jedlá

Červenú repu nakrájame na tenké plátky a 4 hodiny ju necháme marinovať v mede zvarenom s balzamikovým...